Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική κατάσταση στην Κίνα: Στο «κόκκινο» τα κρεματόρια, καίνε 150 νεκρούς από covid 19 την ημέρα

Δραματική κατάσταση στην Κίνα: Στο «κόκκινο» τα κρεματόρια, καίνε 150 νεκρούς από covid 19 την ημέρα
Γεμάτα τα κρεματόρια στην Κίνα, δεν προλαβαίνουν να κάψουν νεκρούς, η έξαρση του κορωνοϊού έφερε έξαρση των θανάτων και οι αρχές το κρύβουν, ενώ σταματούν την ενημέρωση
Σχετικά Άρθρα
Ξέχειλα είναι τα αποτεφρωτήρια στην Κίνα μετά την χαλάρωση των μέτρων που επέφερε την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού και τους συνακόλουθους θανάτους, μάλιστα σε μία μόνο συνοικία στο νοτιοανατολικό Πεκίνο το τοπικό αποτεφρωτήριο καίει 150 πτώματα καθημερινά!
Το αποτεφρωτήριο στην περιοχή Tongzhou του Πεκίνου ανακοίνωσε την επιβολή ορίου στα σώματα που μπορεί πλέον να δεχθεί για καύση ημερησίως, κυρίως μη κατοίκων, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing Youth Daily.
Το αποτεφρωτήριο πρέπει να «συντηρεί τον εξοπλισμό αποτέφρωσης» και δεν μπορεί να δέχεται περισσότερα των 20 πτωμάτων καθημερινά από άτομα που δεν έχουν διεύθυνση και πιστοποιητικό κατοικίας περιοχής και έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία εκτός της περιφέρειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αποτεφρωτήριο.

Το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Tongzhou είπε στην Beijing Youth Daily στις 22 Δεκεμβρίου ότι το αποτεφρωτήριο της περιοχής έχει κατακλυστεί λόγω της αύξησης των προς αποτέφρωση πτωμάτων.
«Στο παρελθόν, ο ημερήσιος φόρτος εργασίας [του Κρεματηρίου Tongzhou] ήταν περίπου 40 πτώματα.
Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται υπερωρίες για να αποτεφρώνονται 140 έως 150 πτώματα κάθε μέρα», έγραψαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το αποτεφρωτήριο έχει έλλειψη προσωπικού καθώς ορισμένοι από τους υπαλλήλους του έχουν μολυνθεί από τον COVID.
BEIJING, CHINA - DECEMBER 18: A coffin is loaded from a hearse into a storage container at the Dongjiao crematorium and funeral home, one of several in the city that handles COVID-19 cases, on December 18, 2022 in Beijing, China. China's capital has seen a surge in COVID-19 cases since the government lifted its strict zero tolerance measures to contain the virus earlier this month. (Photo by Getty Images)
Χρόνος Αναμονής 7 Ημέρες

Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού έχουν επίσης αναφερθεί στην υπερφορτωμένη λειτουργία του αποτεφρωτηρίου.
«Έχουμε τόσο πολύ δουλειά κάθε μέρα, όση δεν είχαμε ποτέ πριν», είπε ο κ. Lyn, υπάλληλος που εργάζεται στο κρεματόριο Babaoshao του Πεκίνου, στους The Epoch Times στις 14 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας με την κινεζική έκδοση των The Epoch Times σε παλαιότερη συνέντευξη, η κα. Liu, υπάλληλος που εργάζεται στο Tongzhou Crematory, είπε ότι ο χρόνος αναμονής για την αποτέφρωση ήταν επτά ημέρες και ότι η εξόδιος - αποχαιρετιστήρια του νεκρού, τελετή είχε ακυρωθεί.
Το Reuters ανέφερε την Τετάρτη «μια σταθερή ουρά από περίπου 40 νεκροφόρες» που περιμένουν την αποτέφρωση και «έναν πλήρη χώρο στάθμευσης» στο Κρεματήριο Tongzhou.

Άλλα γραφεία τελετών και κρεματόρια στο Πεκίνο φέρεται να είναι εξαιρετικά γεμάτα από τα μέσα Δεκεμβρίου, με χρόνο αναμονής για την αποτέφρωση από πέντε ημέρες έως 11 ημέρες.
Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στα κρεματόρια στο Πεκίνο, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε συνολικά 550 κρούσματα COVID στο Πεκίνο στις 22 Δεκεμβρίου.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δεν ανέφερε κανένα θάνατο στις 22 Δεκεμβρίου!

Στη λιγότερο πυκνοκατοικημένη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας, ο χρόνος αναμονής για την αποτέφρωση είναι τουλάχιστον δύο ημέρες στην επαρχιακή πρωτεύουσα Σενγιάνγκ.
Οι κάτοικοι πρέπει να αναζητήσουν λύσεις, όπως η αποτέφρωση των αγαπημένων τους σε πιο απομακρυσμένα γραφεία τελετών της κομητείας και η πληρωμή υψηλότερων τελών για τις υπηρεσίες καύσης και κηδείας.
Οι αντιφατικοί αριθμοί πυροδοτούν αμφιβολίες για μια παλαιότερη στιγμή έκρηξης του νέου κύματος της πανδημίας και μια πιο σοβαρή κατάσταση.
Το Radio Free Asia (RFA) ανέφερε στις 19 Δεκεμβρίου ότι υπήρχαν μεγάλης κλίμακας κρούσματα μολύνσεων Covid στο ιατρικό σύστημα στο Πεκίνο, επικαλούμενος υψηλόβαθμο στέλεχος του πολιτικού και νομικού συστήματος του Πεκίνου.
Ο Κινέζος αξιωματούχος είπε ότι το Πεκίνο κάλυψε τη σοβαρή επιδημία λόγω της διατήρησης της σταθερότητας κατά το 20ο εθνικό συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο συγκλήθηκε τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα.
Ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Mike Ryan, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη στις 14 Δεκεμβρίου ότι ο ιός εξαπλωνόταν «εντατικά» στην Κίνα πολύ πριν την άρση των μηδενικών μέτρων για τον COVID-19, ανέφερε το Reuters.
1.webp
Δεν θα ενημερώνει πια η Εθνική Επιτροπή Υγείας για τα κρούσματα

Την ώρα που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και τα νεκροτομεία ξεχειλίζουν, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (η μετεξέλιξη του κινεζικού υπουργείου Υγείας), η οποία εδώ και περίπου τρία χρόνια δημοσιοποιούσε σε καθημερινή βάση δεδομένα για την εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε Κυριακή 25/12 πως σταματά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
"Πληροφορίες σχετικά με την Covid-19 θα δημοσιεύονται από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αναφορά και έρευνα", αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ούτε και η συχνότητα της ενημέρωσης από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τα τελευταία επίσημα δεδομένα για την πορεία της Covid-19.
Χθες Σάββατο, το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) είχε μεταδώσει δηλώσεις αξιωματούχου Υγείας στην πόλη Τσινγκντάο, ο οποίος εκτιμούσε ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται από τον κορονοϊό κάθε ημέρα μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή.
Η εκτίμηση που διατύπωσε, σε ένα άρθρο που γρήγορα λογοκρίθηκε, δείχνει πως τα μέχρι χθες δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών δεν αντανακλούσαν το πρωτοφανές κύμα μολύνσεων στην αχανή ασιατική χώρα.
Η τελευταία ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν 4.103 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.
Ειδικότερα στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου βρίσκεται η πόλη Τσινγκντάο, είχαν καταγραφεί επισήμως μόλις 31 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης