Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με επίκεντρο την εμπόλεμη Ουκρανία

Πάπας Φραγκίσκος: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με επίκεντρο την εμπόλεμη Ουκρανία
Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας στην ομιλία του, που θα μεταδοθεί απ' ευθείας σ' ολόκληρο τον κόσμο, από τον εξώστη της βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό θα αναφερθεί στην Ουκρανία
Τον πάπα Φραγκίσκο να στέλνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, μεγάλη θέση στο οποίο αναμένεται να έχει η εμπόλεμη Ουκρανία, ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας στην ομιλία του, που θα μεταδοθεί απ' ευθείας σ' ολόκληρο τον κόσμο, από τον εξώστη της βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό θα απευθυνθεί στους πιστούς και αναμένεται να αναφερθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται στον κόσμο, προτού δώσει την ευλογία «Urbi et Orbi».
Ο πάπας αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ουκρανία, καθώς τα φετινά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα μετά την εισβολή της Μόσχας, ενώ διαρκώς απευθύνει εκκλήσεις υπέρ της ειρήνης, ενώ έχει επιχειρήσει να διατηρήσει έναν ευαίσθητο διάλογο με τη Μόσχα, που όμως του κόστισε μερικές επικρίσεις επειδή δεν έχει πάρει πιο ξεκάθαρη θέση κατά της πολιτικής του Ρώσου προέδρου V. Putin.

Tο νόημα των Χριστουγέννων

To Σάββατο 24/12, παραμονή Χριστουγέννων, περίπου 7.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την παραδοσιακή λειτουργία της νύκτας των Χριστουγέννων, στην οποία χοροστάτησε ο πάπας στη βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Ο 86χρονος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος υποφέρει από πόνους στο γόνατο, προσευχήθηκε για τα «παιδιά που κατασπαράσσονται από τους πολέμους, τη φτώχεια και την αδικία».
Μάλιστα, ο ποντίφικας κάλεσε τους ανθρώπους «να εγκαταλείψουν τη ζέστη της κοσμικής ζωής» και «να ξαναβρούν το νόημα των Χριστουγέννων», καλώντας για μια Εκκλησία φιλάνθρωπη στην υπηρεσία των φτωχών.
Σημειώνεται ότι περίπου 4.000 άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήρια, παρακολούθησαν τη λειτουργία από γιγάντιες οθόνες που είχαν στηθεί έξω από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης