Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν να δημιουργήσουν τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία

Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν να δημιουργήσουν τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία
Για το συμφέρον της λεγόμενης Big Pharma, η αμερικανική διοίκηση μεταφέρει αμφίβολες έρευνες από νομικής και ηθικής άποψης στην επικράτεια τρίτων χωρών,
Σχετικά Άρθρα
Η μεταφορά αμφίβολης βιολογικής έρευνας από νομικής και ηθικής άποψης σε τρίτες χώρες επιτρέπει στις ΗΠΑ να μην δηλώνουν μελέτες που πραγματοποιούνται κατόπιν εντολής του Πενταγώνου σε ετήσιες εκθέσεις σχετικά με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο πλαίσιο της σύμβασης για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (BTWC), δήλωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Χημικής και Βιολογικής Προστασίας της Ρωσίας Igor Kirillov.
«Για το συμφέρον της λεγόμενης Big Pharma, η αμερικανική διοίκηση μεταφέρει αμφίβολες έρευνες από νομικής και ηθικής άποψης στην επικράτεια τρίτων χωρών, όπως η Ουκρανία που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη διαφθορά και ηθική αμβλύτητα.
Ταυτόχρονα, αυτό της επιτρέπει να μην δηλώνει μελέτες που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εντολής της αμερικανικής αμυντικής υπηρεσίας σε ετήσιες εκθέσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης της BTWC», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος άμυνας.


Όταν οι Ρώσοι επιθεώρησαν την Pfizer

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Ρωσία συμφώνησε στο πλαίσιο των διαδικασιών επαλήθευσης BTWC να ανοίξει μη στρατιωτικά εργαστήρια για αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε αμοιβαία βάση, διευκρίνισε.
Βάσει της συμφωνίας μια ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων διενήργησε επιθεωρήσεις εντός του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, με ειδοποιήσεις που στάλθηκαν 48 ώρες νωρίτερα, δήλωσε.
«Αυτές οι επισκέψεις προκάλεσαν μια εξαιρετικά αρνητική αντίδραση από τους Αμερικανούς παραγωγούς φαρμακευτικών προϊόντων.
Με το πρόσχημα ότι οι επιθεωρήσεις έθεταν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και της πνευματικής ιδιοκτησίας, όλες οι περαιτέρω προσπάθειες εφαρμογής διαδικασιών επαλήθευσης εμποδίστηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», σημείωσε.
Η κίνηση των ΗΠΑ να εμποδίσουν τον μηχανισμό επαλήθευσης της σύμβασης μπορεί να εξηγηθεί από την άσκηση πίεσης για τα συμφέροντα μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης