Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Lavrov κάλεσε Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν να επικοινωνήσουν άμεσα, για να μην υπάρξουν εντάσεις στο μέλλον

O Lavrov κάλεσε Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν να επικοινωνήσουν άμεσα, για να μην υπάρξουν εντάσεις στο μέλλον
Ο Lavrov έκανε τη δήλωση αυτή, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την άρνηση της Αρμενίας να συμμετάσχει σε τριμερή υπουργική συνάντηση στη Μόσχα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε ότι Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα έχουν περισσότερες συνέπειες, εάν αρνηθούν τη μεταξύ τους επικοινωνία.
«Αυτά τα περιστατικά - τα οποία είναι αναπόφευκτα σε οποιαδήποτε σύγκρουση και τα οποία, φυσικά, πρέπει να εξεταστούν επειγόντως και θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ταχεία διευθέτησή τους - θα επαναλαμβάνονται περισσότερο εάν κάθε φορά μετά από οποιοδήποτε επεισόδιο κάποια από τις πλευρές αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις Αυτό δεν έχει κάνει ποτέ καλό σε κανέναν», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov.
Ο Lavrov έκανε τη δήλωση αυτή, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την άρνηση της Αρμενίας να συμμετάσχει σε τριμερή υπουργική συνάντηση στη Μόσχα.
«Ούτε μια συνθήκη, ούτε μια συμφωνία, πόσο μάλλον μια συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από έναν πόλεμο, μια σύγκρουση που κράτησε πάνω από μια δεκαετία, δεν εκπληρώνεται 100% αμέσως», είπε ο Ρώσος υπουργός.
Σύμφωνα με τον Lavrov, το ρωσικό σώμα διατήρησης της ειρήνης στο Nagorno Karabakh προσπαθεί να επιλύσει τα επεισόδια στην περιοχή αυτή το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με την εντολή του και να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν μίλησαν τηλεφωνικά μια μέρα νωρίτερα.
Εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Αρμενίας να αρνηθεί να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την επίτευξη συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ερεβάν και Μπακού που ήταν προγραμματισμένες για τις 23 Δεκεμβρίου στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης