Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων: Σκηνές Βόρειας Κορέας στο Κογκρέσο για τον Zelensky

Αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων: Σκηνές Βόρειας Κορέας στο Κογκρέσο για τον Zelensky
Ο Zelensky ήρθε να ζητιανεύσει για περισσότερα υποστήριξε ο Matt Goetz, βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων
Σχετικά Άρθρα
Για σκηνές Βόρειας Κορέας έκανε λόγο ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Matt Goetz αναφερόμενος στην παρουσία του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη 21/12.
Ο Goetz, ο οποίος αρνήθηκε να χειροκροτήσει αλλά και να σταθεί όρθιος προκειμένου να «τιμήσει» τον Ουκρανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο, υποστήριξε ότι τα όσα έγιναν συγκρίνονται μόνο με την πολιτική κουλτούρας στη Βόρεια Κορέα.
«Αν και λέμε ότι δεν αξίζει να στέλνουμε τέτοια τεράστια χρηματικά ποσά εκεί που οι πράξεις μας επιτείνουν τον πόλεμο και οδηγούν σε περισσότερους θανάτους, για κάποιο λόγο εμφανιστήκαμε σαν προδότες, από τη στιγμή που εγώ και η βουλευτής Lauren Boebert δεν σηκωθήκαμε σε αυτή την παράσταση που θύμιζε Βόρεια Κορέα» ανέφερε μιλώντας στο Fox News ο Goetz.

Ήρθε να ζητιανεύσει για περισσότερα

Όπως είπε ο Gaetz, το Κογκρέσο κάλεσε τον Zelensky για να μιλήσει προκειμένου να δικαιολογηθούν οι τεράστιες δαπάνες στο πλαίσιο της βοήθειας προς την Ουκρανία, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τον Gaetz, η Ουκρανία είναι ιστορικά μια διεφθαρμένη χώρα, σημειώνοντας ότι «ο Zelensky ήρθε στις ΗΠΑ για να ζητιανεύσει για περισσότερα από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που το Κογκρέσο του έχει ήδη δώσει».

Παρόντες οι 86 από τους 213 Ρεπουμπλικάνους

Ο Matt Gaetz και η Lauren Boebert αρνήθηκαν να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν κατά την ομιλία του Zelensky την περαμένη Τετάρτη 21/12 στο Κογκρέσο, προτιμώντας να μείνουν καθιστοί και να κοιτούν το κινητό τους. 88.JPG
Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Hill, από τους 213 Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, μόνο οι 86 παρακολούθησαν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου.
Πάντως, και παρά τις αντιδράσεις, η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις ΗΠΑ συνέπεσε με την ανακοίνωση νέας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης