Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας, πέραν των 30 δισεκ. που διαθέσαμε

G7: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας, πέραν των 30 δισεκ. που διαθέσαμε
«Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των επειγουσών βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας», αναφέρει η δήλωση των G7
Οι χώρες των G7 παραμένουν προσηλωμένες στην αντιμετώπιση των επειγουσών χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας, ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας σε κοινή τους δήλωση την Πέμπτη (22/12/2022).
«Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των επειγουσών βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας», αναφέρει η δήλωση.
Σύμφωνα με τους υπουργούς, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, «οι G7 μαζί με τη διεθνή κοινότητα έχουν παράσχει σημαντική υποστήριξη στην Ουκρανία, επιδεικνύοντας μεγάλη ενότητα, δημιουργικότητα και δύναμη στην αντιμετώπιση των επειγουσών ανθρωπιστικών, υλικών και οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας».
Στις 12 Οκτωβρίου 2022, οι ηγέτες των χωρών των G7 συμφώνησαν ότι οι υπουργοί Οικονομικών τους θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για να συντονίσουν τη δημοσιονομική βοήθεια προς τις αρχές του Κιέβου το 2023 υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, οι χώρες των G7 διέθεσαν 29,5 δισεκ. δολάρια σε δημοσιονομική στήριξη για το Κίεβο το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης