Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία ο προϋπολογισμός των 1,7 τρισ. δολαρίων – Περιλαμβάνει και τα 45 δισεκ. για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία ο προϋπολογισμός των 1,7 τρισ. δολαρίων – Περιλαμβάνει και τα 45 δισεκ. για την Ουκρανία
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 68 γερουσιαστές, έναντι 29 που αντιτάχθηκαν
Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε στις 22/12/2022 τον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ύψους 1,66 τρισεκ. δολαρίων, και απομένει πλέον η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων μέχρι την Παρασκευή (23/12) προκειμένου να μην ανασταλεί η χρηματοδότηση των κρατικών υπηρεσιών (shutdown).
Το νομοσχέδιο των 4.155 σελίδων υπερψήφισαν 68 γερουσιαστές, έναντι 29 που αντιτάχθηκαν.
Μεταξύ άλλων ο προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την άμυνα και 45 δισεκ. δολαρίων υπό τη μορφή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης 772,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υπόλοιπες ομοσπονδιακές λειτουργίες - αύξηση 5,5%.
Υπάρχει επίσης μια αύξηση 22%, ή 118,7 δισεκατομμύρια δολάρια, για την ιατρική περίθαλψη βετεράνων και 59 δισεκατομμύρια δολάρια για προγράμματα υποδομών.
«Ο μεγαλύτερος στρατός του κόσμου θα λάβει την αύξηση της χρηματοδότησης που χρειάζεται, ξεπερνώντας τον πληθωρισμό» ο δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell ο οποίος χαιρέτισε το νομοσχέδιο ως νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους λόγω της αύξησης των αμυντικών δαπανών.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer είχε προειδοποιήσει ότι η αποτυχία να εγκριθεί το νομοσχέδιο θα έθετε σε κίνδυνο τα επίπεδα της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης μέχρι το 2023 - ή ενδεχομένως ακόμη και ένα shutdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης