Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ενισχύουμε τις οικονομικές σχέσεις με την Ινδία εν μέσω δυτικών κυρώσεων – Διμερείς συναλλαγές σε ρουπίες

Ρωσία: Ενισχύουμε τις οικονομικές σχέσεις με την Ινδία  εν μέσω δυτικών κυρώσεων – Διμερείς συναλλαγές σε ρουπίες
Διμερείς διακανονισμοί εμπορικών συναλλαγών στο ινδικό νόμισμα
Η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία εν μέσω δυτικών κυρώσεων, δήλωσε την Πέμπτη (22/12/2022) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η εκπρόσωπος σχολίασε τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας των Ινδικών Οργανισμών Εξαγωγών Ajay Sahai, σχετικά με την έναρξη των συναλλαγών της Ινδίας με τη Ρωσία σε ρουπίες αυτή την εβδομάδα.
«Μιλάμε για την αυξανόμενη αστάθεια στο σύστημα διεθνών διευθετήσεων στο πλαίσιο των παράνομων αντιρωσικών κυρώσεων, καθώς και για συστηματική εργασία για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας με τις φίλες μας χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας», είπε.
Ο Sahai είπε νωρίτερα ότι οι ρωσικές τράπεζες έχουν ανοίξει 10-11 λογαριασμούς ινδικού νομίσματος σε ινδικές τράπεζες για διακανονισμούς εμπορικών συναλλαγών σε ρουπίες.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ινδία Denis Alipov δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα και το Νέο Δελχί θα επιτύχουν εμπορικές συναλλαγές ύψους 30 δισεκ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2022.
«Είναι ασφαλές να πούμε ακόμη και τώρα ότι θα αντεπεξέλθουμε στο καθήκον που έθεσαν οι ηγέτες των χωρών μας να φέρουμε τον εμπορικό τζίρο στα 30 δις δολάρια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. φέτος», είπε η Zakharova.
O στόχος επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της αύξησης των ρωσικών προμηθειών αργού πετρελαίου, αερίου λιπασμάτων και ορισμένων αγροτικών προϊόντων στην Ινδία, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης