Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Περίοδο χάριτος σε ρωσικά φορτία βενζίνης και ντίζελ που υπάγονται στο πλαφόν

ΗΠΑ: Περίοδο χάριτος σε ρωσικά φορτία βενζίνης και ντίζελ που υπάγονται στο πλαφόν
Περίοδο χάριτος από τις ΗΠΑ σε ρωσικά φορτία βενζίνης και ντίζελ
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργά χθες Τετάρτη 21/12 ότι τα φορτία που υπόκεινται στο πλαφόν που επέβαλε η G7 για πετρελαιοειδή όπως το ντίζελ και η βενζίνη από τη Ρωσία, θα έχουν μια περίοδο χάριτος για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Οι G7 και η Αυστραλία σχεδιάζουν να θέσουν πλαφόν στα δύο πετρελαιοειδή από τη Ρωσία από τις 5 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να μειώσουν τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές, με τα οποία χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή θα ακολουθήσει το πλαφόν της G7 στις θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού αργού που τέθηκε σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.
Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως τα φορτία πετρελαιοειδών που φορτώνονται πριν από τις 5 Φεβρουαρίου και εκφορτώνονται στο λιμάνι προορισμού πριν από τις 00:01 ώρα Ελλάδας (0501 ώρα Ελλάδας) την 1η Απριλίου δεν θα υπόκεινται στο πλαφόν. Το ανώτατο όριο τιμών του αργού πετρελαίου είχε επίσης περίοδο χάριτος.
Η κίνηση αυτή έγινε μετά το τριήμερο ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Wally Adeyemo στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για συναντήσεις σχετικά με το πλαφόν και τη στήριξη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης