Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ, ο Stoltenberg - Οι «μνηστήρες» για της θέση του στο ΝΑΤΟ

tags :
Φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ, ο Stoltenberg - Οι «μνηστήρες» για της θέση του στο ΝΑΤΟ
Στο «τιμόνι» του ΝΑΤΟ αναμένεται -για πρώτη φορά- να καθίσει γυναίκα
Φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται ο νυν γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται «αξιόπιστες» πηγές εντός του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ο Stoltenberg επρόκειτο να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ τον Σεπτέμβριο, αλλά η θητεία του παρατάθηκε στα τέλη του 2023, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη διάδοχος για τη θέση αυτή, πολλά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο Stoltenberg θα μπορούσε να παρατείνει την θητεία του πέρα από το 2023, πιθανόν ακόμα και έναν χρόνο.

Ο αντικαταστάτης του στο ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή, στο «τιμόνι» του ΝΑΤΟ αναμένεται -για πρώτη φορά- να καθίσει γυναίκα. Μεταξύ των υποψηφίων αναφέρονται η Σλοβάκα πρόεδρος, Zuzana Caputova, η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas, και η πρώην πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar-Kitarovic.
Στις αρχές Νοεμβρίου, οι New York Times ανέφεραν ότι ο «πρωθυπουργός» που προτιμούσε η Ουάσιγκτον για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ήταν η Chrystia Freeland, η οποία είναι σήμερα υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης