Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις 6 μετοχές της Wall Street έχασαν 5 τρισ. δολάρια το 2022... αλλά κανείς δεν μιλά για κραχ

Μόλις 6 μετοχές της Wall Street έχασαν 5 τρισ. δολάρια το 2022... αλλά κανείς δεν μιλά για κραχ
Η Amazon έκανε άλλο ένα αμφίβολο ρεκόρ, όταν έγινε η πρώτη εταιρεία μεγαλοκεφαλαιοποίησης που έχασε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια
Πάνω από 4 τρισ δολάρια έχουν χάσει τα μεγάλα Tech Stocks της Wall Street μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες, αλλά κανείς δεν μιλά για κραχ.
Και η Wall Street αναρωτιέται πλέον αν υπάρχει κάποιος άλλος κλάδος που θα έχει την ίδια τύχη το νέο έτος.
Ειδικότερα, έξι mega caps, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Meta και Tesla έχουν συνδυασμένες απώλειες κεφαλαιοποίησης αγοράς άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.
Η Apple έχει χάσει 880 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Alphabet έχει χάσει 846 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Meta και η Tesla έχουν αμφότερες μειωθεί κατά περισσότερα από 760 δισεκατομμύρια δολάρια και η Microsoft μειώθηκε κατά 784 δισεκατομμύρια δολάρια "παρόλο που είχε μειωθεί κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο στα χαμηλά της τον Νοέμβριο", έγραψε η εταιρεία.
Αλλά μια εταιρεία ξεχωρίζει από το πλήθος.
Η Amazon έκανε άλλο ένα αμφίβολο ρεκόρ, όταν έγινε η πρώτη εταιρεία μεγαλοκεφαλαιοποίησης που έχασε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση στις 20 Δεκεμβρίου. 
Image
Η φούσκα της πανδημίας

Το τεχνολογικό μεγαθήριο, η Amazon είχε επωφεληθεί από την πανδημία, καθώς οι καταναλωτές έμειναν στο σπίτι και αγόρασαν περισσότερα προϊόντα, αφού λιγότερα από τα χρήματά τους πήγαιναν για φαγητό έξω, ταξίδια ή άλλες δραστηριότητες αναψυχής.
Η τεχνολογική βιομηχανία υπέφερε όμως φέτος, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τις μετοχές τους, εξαφανίζοντας αποτιμήσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μετοχές της Amazon θα μπορούσαν να καταλήξουν να έχουν τη χειρότερη χρονιά από το κραχ του 2000, όταν η μετοχή της έπεσε κατά 80% καθώς έσκασε η φούσκα dot-com.

Χάθηκαν σχεδόν 12 τρισ. στη Wall Street

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έχει σημειώσει πτώση 11,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την κορυφή της στις 3 Ιανουαρίου 2022, αναφέρουν τα στοιχεία της Bespoke.
"Το μέγιστο drawdown ήταν 13,6 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χαμηλό στις 30/9, οπότε έχουμε δει την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κατά μόλις 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από τότε", έγραψε η Bespoke.
"Σε όρους δολαρίου, αυτή η μείωση ήταν πιο ακραία από οτιδήποτε άλλο έχουν βιώσει ποτέ οι επενδυτές.
Αυτό είναι αρκετά αποπληθωριστικό αν μας ρωτάτε!", αναφέρει στο σχόλιο της η Bespoke.
Οι φόβοι για ύφεση έχουν αυξηθεί λόγω των αυξανόμενων ποσοστών πληθωρισμού και της παγκόσμιας επιβράδυνσης που οδηγεί σε χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη.
Image

Πτώση της μετοχής της Tesla πάνω από 50% σε ένα χρόνο

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της Elon Musk έχει στρέψει την προσοχή του στην εξαγορά του Twitter, αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μέτοχοι του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων έχουν γίνει όλο και πιο δυσαρεστημένοι με τις ενέργειες και την έλλειψη προσοχής του Musk.
Οι μετοχές της Tesla διαπραγματεύονται τώρα στα 138,70 δολάρια ή 55,95% κάτω από τα επίπεδά τους πριν από ένα χρόνο.
Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 17,91% μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα. 
Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έφτασε μόλις τα 431,79 δισ. δολάρια στις 20 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 1,13 τρισ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2021, όταν η μετοχή διαπραγματευόταν στα 352,26 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης