Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανόητο» αντικαταστάτη CEO για το Twitter αναζητά ο Elon Musk - Δύο μήνες... κράτησε η πολύκροτη και δαπανηρή εξαγορά

«Ανόητο» αντικαταστάτη CEO για το Twitter αναζητά ο Elon Musk - Δύο μήνες... κράτησε η πολύκροτη και δαπανηρή εξαγορά
Ο ίδιος ο Musk έχει αναφέρει ότι δεν υπάρχει διάδοχος και ότι "κανείς δεν θέλει τη δουλειά που να μπορεί πραγματικά να κρατήσει ζωντανό το Twitter"
Σχετικά Άρθρα
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Twitter μόλις βρει αντικαταστάτη, αλλά θα συνεχίσει να διευθύνει ορισμένα βασικά τμήματα της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.
"Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά!
Μετά από αυτό, θα διευθύνω μόνο τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών", έγραψε ο Musk στο Twitter.
Η εξαγορά του Twitter από τον Musk ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο σημαδεύτηκε από χάος και διαμάχες, με ορισμένους επενδυτές να διερωτώνται αν είναι πολύ πρόθυμος για να διοικήσει επίσης σωστά την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, στην οποία συμμετέχει προσωπικά στην παραγωγή και τη μηχανική.
Ο ίδιος ο Musk έχει πει ότι είχε πάρα πολλά να κάνει και ότι θα αναζητούσε έναν διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter.
Την Κυριακή, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάδοχος και ότι "κανείς δεν θέλει τη δουλειά που να μπορεί πραγματικά να κρατήσει ζωντανό το Twitter".

Η δημοσκόπηση

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Musk αναφέρεται στην παραίτησή του από επικεφαλής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι χρήστες του Twitter ψήφισαν υπέρ της παραίτησής του σε δημοσκόπηση, την οποία ο ίδιος ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.
Στη δημοσκόπηση, το 57,5% των περίπου 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων ψήφισε "ναι".
Ο Musk είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα.
Δεν έχει δώσει χρονικό πλαίσιο για το πότε θα παραιτηθεί και δεν έχει οριστεί διάδοχός του.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης επιστέγασαν μια θυελλώδη εβδομάδα που περιελάμβανε αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του Twitter και την αναστολή -και επαναφορά- λογαριασμών δημοσιογράφων που προκάλεσε την καταδίκη ειδησεογραφικών οργανισμών, ομάδων υπεράσπισης και αξιωματούχων σε όλη την Ευρώπη.
Οι εκκλήσεις της Wall Street προς τον Musk να παραιτηθεί αυξάνονταν εδώ και εβδομάδες και πρόσφατα ακόμη και οι υπέρμαχοι της Tesla αμφισβήτησαν την εστίασή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και το πώς μπορεί να τον αποσπάσει από τη διοίκηση της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης