Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμοί Ουκρανών στο Belgorod της Ρωσίας – Ένας νεκρός, 14.000 χωρίς ρεύμα

Βομβαρδισμοί Ουκρανών στο Belgorod της Ρωσίας – Ένας νεκρός, 14.000 χωρίς ρεύμα
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι για τις επιθέσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά όπλα
Σχετικά Άρθρα
Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες και 14.000 πολίτες χωρίς ρεύμα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ουκρανικών βομβαρδισμών που καταγράφηκαν την περασμένη Κυριακή 18/12 στη ρωσική επαρχία Belgorod, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.
«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.
Ο άντρας αυτός ήρθε από την περιοχή του Tambov και εργαζόταν ως εργολάβος για την κατασκευή πτηνοτροφείου» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Vyacheslav Gladkov, ο κυβερνήτης του Belgorod.
Μάλιστα ο Gladkov υποστήριξε ότι περίπου 14.000 κάτοικοι της ευρύτερης επαρχίας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών, αν και επισήμανε ότι τα ειδικά συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
4322222.JPG
Δεν χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά όπλα

Η επίθεση στο Belgorod ήρθε σε μια στιγμή που το αμερικανικό Πεντάγωνο φέρεται να υποστηρίζει σιωπηρά τα ουκρανικά πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους.
Παρόλο αυτά δεν ενδείξεις ότι σε αυτούς τους βομβαρδισμούς, χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά όπλα.
Υπενθυμίζεται πως όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να προμηθεύουν τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Biden είχε αναφέρει ότι είχε λάβει «διαβεβαιώσεις» ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα τα χρησιμοποιήσουν εντός του ρωσικού εδάφους. Αλλά οι ΗΠΑ δεν φαίνεται πλέον να ανησυχούν για τον τρόπο χρήσης των όπλων.

Πράσινο φως από ΗΠΑ

«Όταν τους δίνουμε ένα οπλικό σύστημα, τους ανήκει και σε αυτούς εναπόκειται που το χρησιμοποιούν, πώς το χρησιμοποιούν, πόσα πυρομαχικά χρησιμοποιούν.
Εννοώ, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας και το σεβόμαστε» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν πλέον για το ενδεχόμενο οι ουκρανικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κλιμάκωση, αν και βασίζονται μόνο στο γεγονός ότι η Μόσχα δεν έχει ακόμη απαντήσει με πυρηνικά όπλα ή επιθέσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης