Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέτοιμες και απρόθυμες οι ΗΠΑ για πόλεμο λόγω της βοήθειας στην Ουκρανία

Ανέτοιμες και απρόθυμες οι ΗΠΑ για πόλεμο λόγω της βοήθειας στην Ουκρανία
Στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια η συνολική στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Για μειωμένη ετοιμότητα αλλά και απροθυμία των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές συγκρούσεις λόγω της βοήθειας που παρέχουν στην Ουκρανία κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε συγκρούσεις έχει μειωθεί λόγω της στρατιωτικής βοήθειας της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο.
Όπως αναφέρεται, οι μεγάλες παραδόσεις αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την αδυναμία των εταιρειών να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή τους, απειλούν το «οπλοστάσιο της Δημοκρατίας».

Χρόνια για την αναπλήρωση των αποθεμάτων

«Η αναπλήρωση των αποθεμάτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Stinger και των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Javelin μπορεί να διαρκέσει χρόνια» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε τον βαθμό στον οποίο οι ΗΠΑ εκπληρώνουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους αλλά και τους περιορισμούς του κλάδου της βιομηχανίας όπλων.
Εκτιμάται πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας άνω των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες πύραυλοι και βλήματα μεγάλου βεληνεκούς καθώς και εκατομμύρια σφαίρες από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.
Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως πλέον καταγράφεται εξάντληση των αμερικανικών αποθεμάτων, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί και στη μειωμένη ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για πόλεμο.

Στα 40 δισ δολάρια η βοήθεια του ΝΑΤΟ

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια της και άλλα 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.
Όπως είπε ο Blinken, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει στην Ουκρανία όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης