Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βύθισε τη μετοχή της Disney το Avatar

tags :
Βύθισε τη μετοχή της Disney το Avatar
Η μετοχή της Disney έκλεισε sτο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020
Το "Avatar: Ο δρόμος του νερού" της Disney (DIS) χάρισε στον σκηνοθέτη James Cameron τα πρώτα του 100 εκατ. δολάρια, αλλά δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες της βιομηχανίας για 170 και πλέον εκατομμύρια δολάρια.
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια, η οποία διαρκεί 3 ώρες και 12 λεπτά, εξασφάλισε περίπου 134 εκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες αγορές - ισοφαρίζοντας με το "The Batman" της Warner Bros (WBD) ως το πέμπτο υψηλότερο άνοιγμα του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Comscore.
Η μετοχή της Disney όμως έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με πτώση 4,8% - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.
Η Disney ανέμενε ένα εύρος μεταξύ 135 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων για το Σαββατοκύριακο έναρξης του "Avatar".
Το πρώτο "Avatar", που κυκλοφόρησε το 2009, εξασφάλισε μόλις 77 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, προτού συγκεντρώσει 2,74 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και γίνει η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης εισπράξεων EntTelligence, το sequel αναμένεται να ακολουθήσει παρόμοιες τάσεις.
Η βραδιά της πρεμιέρας και η ημέρα της πρεμιέρας αντιπροσώπευαν μόνο το 53% των πωλήσεων για το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας - ένα θετικό σημάδι για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία, καθώς υποδηλώνει ότι η ταινία δεν είναι "εμπροσθοβαρής" και θα μπορούσε να έχει σταθερό ενδιαφέρον με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης