Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό επτά μηνών το ρούβλι - Δέχεται πίεση από τις χαμηλές τιμές του brent και το πλαφόν

Σε χαμηλό επτά μηνών το ρούβλι -  Δέχεται πίεση από τις χαμηλές τιμές του brent και το πλαφόν
Αφορμή για την πίεση στο ρούβλι ήταν οι σχετικά χαμηλές τιμές του πετρελαίου το Δεκέμβριο και ο κίνδυνος μείωσης των εσόδων της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου, λόγω του πλαφόν
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά έχει γυρίσει το ρούβλι, μετά από επτά μήνες ενίσχυσής του, με την ισοτιμία του να ξεπερνά τα 68 ρούβλια στο δολάριο, στον απόηχο των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και των φόβων ότι οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο μπρούν να πλήξουν τα έσοδα από τις εξαγωγές της χώρας.
Σήμερα 19/12/22, το ρούβλι έχανε 5,3% έναντι του δολαρίου στα 68,02 ρούβλια ανά δολάριο, προσεγίζοντας το πιο αδύναμο σημείο του από τις 11 Μαΐου.
«Εάν το ρούβλι διατηρηθεί πάνω από τα 65 ρούβλια στο δολάριο, θα μπορούσαμε να το δούμε να κινείται στο εύρος 67-70 ρουβλίων το δολάριο σύντομα», ανέφερε η SberCIB Investment Research σε σημείωμά της.
Οι σχετικά χαμηλές τιμές του πετρελαίου και ο κίνδυνος μείωσης των εσόδων της Ρωσίας από τις εξαγωγές, λόγω της επιβολής πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο στα 60 δολάρια το βαρέλι, έχουν πιέσει το ρούβλι.
Το αργό πετρέλαιο Brent, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας σημείωσε άνοδο 0,8% στα 79,7 δολάρια το βαρέλι, αλλά αυτόν τον μήνα έφτασε να διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.
Παρά την έντονη πτώση του ρουβλίου, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι επερχόμενες πληρωμές φόρων στο τέλος του μήνα, όταν οι εξαγωγείς θα μετατρέψουν τα έσοδα από ξένο νόμισμα σε ρούβλια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη ρωσική επικράτεια και στη ρωσική κυβέρνηση, θα παράσχει στήριξη στο ρωσικό εθνικό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης