Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άναυδη η Δύση όσο η Ρωσία επιδεικνύει τον πυρηνικό εκτοξευτή ICBM - Ικανό να πλήξει οπουδήποτε στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ

Άναυδη η Δύση όσο η Ρωσία επιδεικνύει τον πυρηνικό εκτοξευτή ICBM - Ικανό να πλήξει οπουδήποτε στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ
Η Komsomolskaya Pravda ανέφερε ότι το πυραυλικό συγκρότημα Yars που φορτώθηκε στην περιοχή Kaluga είχε τη χωρητικότητα που ήταν «12 φορές μεγαλύτερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα»

Πριν από μέρες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (MoD) δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την ικανότητά του να αναπτύσσει γρήγορα ένα ισχυρό πυρηνικό ICBM οπουδήποτε στη χώρα - με βεληνεκές ικανό να πλήξει οποιοδήποτε σημείο στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες - καθώς ο πύραυλος αφού μεταφέρθηκε γρήγορα μέσω ξηράς.

Ακολουθεί βίντεο που κυκλοφόρησε από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στη συνέχεια και κυκλοφόρησε σε δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου: 

Το Κρεμλίνο περιέγραψε ότι ο στρατός είχε φορτώσει έναν «διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο σε εκτοξευτή» στο Κόζελσκ, στη δυτική Ρωσία, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Biden ότι σκέφτεται να παράσχει στην Ουκρανία αντιαεροπορική άμυνα πυραύλων Patriot. Η συγκεκριμένη κίνηση θα σηματοδοτούσε ένα ακόμη σημαντικό γεγονός: την κλιμάκωση της εμπλοκής της Ουάσιγκτον στον πόλεμο.
Η δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσδιόρισε τον πύραυλο ως «Yars» - που είχε πυρηνική κεφαλή - ο οποίος ήταν του ίδιου τύπου που εκτοξεύτηκε από τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Newsweek , επικαλούμενο δημοσιεύματα του περιφερειακού Τύπου : 

Η Komsomolskaya Pravda ανέφερε ότι το πυραυλικό συγκρότημα Yars που φορτώθηκε στην περιοχή Kaluga είχε τη χωρητικότητα που ήταν «12 φορές μεγαλύτερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα», αναφερόμενος στο ατομικό όπλο που έπεσε στην ιαπωνική πόλη στις 6 Αυγούστου 1945.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης