Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρόλο μεσολαβητή στο Ουκρανικό θέλει η Τουρκία – Akar: Θα εργαστούμε για διπλωματική διευθέτηση

Ρόλο μεσολαβητή στο Ουκρανικό θέλει η Τουρκία – Akar: Θα εργαστούμε για διπλωματική διευθέτηση
Ο Τούρκος υπ.Άμυνας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίσει να εργάζεται έτσι ώστε να υπάρξει μια διπλωματική διευθέτηση στον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar, ο οποίος πάντως εξέφρασε τη στήριξη του στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Akar υποστήριξε ότι η Τουρκία πιστεύει ότι τα δύο εμπλεκόμενα μέρη στον ουκρανικό πόλεμο πρέπει να επιστρέψουν στη διαδικασία που άρχισε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
«Πιστή σε όλα τα μέτρα και τις πολιτικές του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Εμείς πάντα υποστηρίζαμε μια διπλωματική λύση.
Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που άρχισε στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι δύο πλευρές συναντήθηκαν για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης» είπε ο Akar.

Στηρίζουμε εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας

Ο Akar επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.
«Από αυτήν την άποψη, σεβόμαστε την απόφαση του ουκρανικού λαού και του προέδρου Volodymyr Zelensky» υποστήριξε ο Akar, επικαλούμενος την τοποθέτηση του προέδρου Erdogan ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικητής ή χαμένος με μια καλή συνθήκη ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης