Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal McLaren - Lockheed Martin - Ο κόσμος της αεροπορίας συναντά τα supercars

Μεγάλο deal McLaren -  Lockheed Martin - Ο κόσμος της αεροπορίας συναντά τα supercars
Στόχος της McLaren είναι να ενσωματώσει τον κόσμο της αεροπορίας στον πρωτοποριακό σχεδιασμό των supercar της αυτοκινητοβιομηχανίας
Μεγάλο deal ανακοίνωσαν η εταιρεία κατασκευής πολυτελών supercar και hypercar McLaren Automotive με την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin Skunk Works.
Στόχος της McLaren είναι να ενσωματώσει τον κόσμο της αεροπορίας στον πρωτοποριακό σχεδιασμό των supercar της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παρόλο που η McLaren αντιμετωπίζει οικονομικές πιέσεις λόγω της πτώσης των πωλήσεων και των εμπλοκών στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση της επιχείρησης μέσω του βασικού μετόχου του ομίλου αυτοκινήτων, του κρατικού επενδυτικού ταμείου Mumtalakat του Μπαχρέιν έναντι 279 εκατομμυρίων δολαρίων, η τεχνολογική συνεργασία της βρετανικής εταιρείας κατασκευής supercar με την Skunk Works επιτρέπει "φουτουριστικές μεθόδους σχεδιασμού" για να ωθήσει τα οχήματα αυτά σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες.
Η McLaren δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της αφορά το σχεδιαστικό λογισμικό της Skunk Works, το οποίο "θέτει παραμέτρους για συστήματα υψηλής ταχύτητας με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα από ό,τι οι παραδοσιακές μέθοδοι σχεδιασμού".
Αν η Skunk Works μπορεί να κατασκευάσει stealth μαχητικά αεροσκάφη, οι μηχανικοί της McLaren μπορούν να μάθουν περισσότερα για την αεροδυναμική από τη συνεργασία.

mclaren.png

Πρωτοπόρος για τη McLaren

McLaren είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία που πάντα έσπρωχνε τα όρια και αναζητούσε νέες καινοτόμες και ανατρεπτικές λύσεις για την κατασκευή των απόλυτων supercars.
Η συνεργασία με μια εμβληματική εταιρεία όπως η Lockheed Martin Skunk Works, γνωστή για την οραματική εστίασή της στο μέλλον, είναι απόλυτα ταιριαστή.
Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης και βαθύτερης συνεργασίας που θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τους πελάτες μας", έγραψε σε δήλωσή του ο Darren Goddard, Chief Technical Officer της McLaren Automotive.
Η Skunk Works έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο εμβληματικά πολεμικά αεροσκάφη της Αμερικής, όπως το κατασκοπευτικό U2, το F-117 Nighthawk, το F-22 Raptor, το F-35 Lightning και το SR-71 Blackbird.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο όμιλος έκανε το ντεμπούτο του με ένα "δομικά υγιές" μοντέλο πλήρους κλίμακας του υπερηχητικού πρωτοτύπου "Darkstar" για μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του 2022, το "Top Gun": Maverick".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης