Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός σε Ουκρανία, φοβούνται επίθεση Ρώσων από Λευκορωσία, καταρρέουν στο Bakhmut - Τέλος πολέμου Καλοκαίρι 2023

Πανικός σε Ουκρανία, φοβούνται επίθεση Ρώσων από Λευκορωσία, καταρρέουν στο Bakhmut - Τέλος πολέμου Καλοκαίρι 2023
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται και επεξεργάζεται κάθε αμυντικό σενάριο ακόμη και να δεχθεί επίθεση από την Λευκορωσία….
(upd) Πανικός επικρατεί στην Ουκρανία, στο καθεστώς Zelensky και στον Ουκρανικό στρατό… αφού αυξάνονται οι αναφορές… ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία από τα βόρια από τα σύνορα με την Λευκορωσία…
Μάλιστα ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα μεταβεί στην Λευκορωσία ειδικά αυτή την περίοδο της έντονης φημολογίας και μετά… τις δηλώσεις της πρώην Καγκελαρίου Merkel ότι οι συμφωνίες του Μινσκ (πρωτεύουσα της Λευκορωσίας) ήταν προσχηματικές, στόχος ήταν να ενισχυθεί η Ουκρανία ώστε να καταλάβει το Donbass την ανατολική Ουκρανία…
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται και επεξεργάζεται κάθε αμυντικό σενάριο ακόμη και να δεχθεί επίθεση από την Λευκορωσία….
Στην Λευκορωσία, εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο σημειωτέον οι επίλεκτες ρωσικές δυνάμεις…
Ο Zelensky πραγματοποίησε συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου στις 18 Δεκεμβρίου 2022 εστιάζοντας στις εξελίξεις στην Λευκορωσία…αλλά και στις καταστροφές που έχει υποστεί η Ουκρανία από τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις των ρώσων…

Και ενώ ο Ουκρανικός στρατός είναι τρομοκρατημένος….αντιμετωπίζει ακόμη δύο μεγάλες προκλήσεις…


1)Το black out δηλαδή η κατάρρευση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας συνεχίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι η Ukrenergo προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει γενικευμένη διακοπή ρεύματος σε όλη την Ουκρανία…
Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 η Ουκρανία χτυπήθηκε από 35 drones Shahed-136/131, ιρανικής κατασκευής, που εκτοξεύτηκαν από την Αζοφική Θάλασσα......οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν τα 30 drones...
Τώρα πως γίνεται 5 drones αυτοκτονίας να έχουν πραγματοποιήσει 12 πλήγματα... μόνο τα Ουκρανικά μαθηματικά μπορούν να το εξηγήσουν...

2)Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι στο Bakhmut έχουν υποστεί πανωλεθρία, ο ρωσικός στρατός και ειδικά οι Wagner αλλά και οι Τσετσένοι έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες…
Το Bakhmut είναι πόλη βόρεια του Donetsk και κοντά στο Soledar είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας, οι ρώσοι προελαύνουν αργά μεν… αλλά προελαύνουν ενώ οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία…
Οι Ουκρανοί χάνουν 500 με 600 στρατιώτες την ημέρα στην περιοχή...
Πολλοί αποτελεσματικοί στο Donetsk έχουν αποδειχθεί και οι ρωσώφωνοι με τα τάγματα Spartan (Σπάρτη)...

Μέσα στο κλίμα πανικού… ο Zelensky επιχειρεί να δώσει και ένα τόσο αισιοδοξίας στο καταρρακωμένο ηθικό του Ουκρανικού στρατού… έχουμε σχέδιο να ανακαταλάβουμε την Κριμαία… ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος….ενώ στελέχη της κυβέρνησης του εκτίμησαν ότι ο πόλεμος με την Ρωσία… θα τελειώσει το Καλοκαίρι του 2023…

Στη Λευκορωσία ο Putin για συνάντηση με Lukashenko

Στη Λευκορωσία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko, τη στιγμή που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο λευκορωσικό έδαφος θα αρχίσουν γυμνάσια προκειμένου να διαπιστωθεί το αξιόμαχο και η ετοιμότητα τους.
Πρόκειται για εξελίξεις που προκαλούν φόβους και ανησυχία στην Ουκρανία με τον πρόεδρο Zelensky να διαμηνύει πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για όλα τα πιθανά αμυντικά σενάρια.

Ευρεία επίσκεψη εργασίας

Πρόκειται για τη πρώτη επίσκεψη του Putin στη Λευκορωσία εδώ και 3,5 χρόνια με το Κρεμλίνο να υποστηρίζει πως πρόκειται για μια ευρεία «επίσκεψη εργασίας».
Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύσουν αρκετά μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται πως η Λευκορωσία είχε επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφος της για να εξαπολύσει την επίθεση στην Ουκρανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Άλλωστε ο πρόεδρος Lukashenko έχει τονίσει πως δεν έχει καμία πρόθεση να στείλει στρατεύματα στον πόλεμο της Ουκρανίας και πως όλες οι ενέργειες του είναι αμυντικής φύσης.

Ρωσικά γυμνάσια

Εν τω μεταξύ, σήμερα 19/12 αρχίζουν στρατιωτικές ασκήσεις των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία από τον Οκτώβριο και αποτελούν μέρος «περιφερειακού σχηματισμού».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα γυμνάσια θα επιτρέψουν να γίνει η «τελική αποτίμηση του αξιόμαχου και της ετοιμότητας των μονάδων».
Δεν είναι σαφές πότε ή πού ακριβώς θα γίνουν τα «γυμνάσια» αυτά.
Εκτιμάται πως περίπου 9.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία προκειμένου να συγκροτηθεί ένας «περιφερειακός σχηματισμός» με στόχο να προστατεύει τα σύνορα της χώρας, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία.

Νέες πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

Για αρκετά σοβαρές ζημιές σε υποδομές από τις σημερινές ρωσικές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις έκανε λόγο ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου, Oleksiy Kuleba.
Όπως είπε λόγω των πρωινών επιθέσεων, τρεις περιοχές της επαρχίας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία εκτόξευσε 35 drones – καμικάζι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 19/12, χτυπώντας κρίσιμες υποδομές μέσα στο Κίεβο αλλά και στα περίχωρα του.
Αυτή ήταν η τρίτη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας κατά του Κιέβου μέσα σε έξι ημέρες.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 19/12 το πρωί σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο, όπου και αναφέρθηκαν δύο κύματα πυραυλικών επιθέσεων.
Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko επιβεβαίωσε πως οι πύραυλοι έπληξαν τις συνοικίες Shevchenkovsky και Solomensky, οι οποίες είχαν χτυπηθεί και από τις πυραυλικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδα.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 9 drones

Από την πλευρά τους οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν εννιά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed στον εναέριο χώρο του Κιέβου.
«Ο εχθρός επιτίθεται στην πρωτεύουσα με ομοβροντία Shahed», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου μέσω Telegram.
Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας στο Κίεβο και στα προάστιά του ενώ ήχησαν εκ νέου και λίγο πριν τις 05:30 το πρωί.
DraftUkraineCoTDecember182022.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης