Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύλληψη 39χρονου Έλληνα στην Αυστρία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Σύλληψη 39χρονου Έλληνα στην Αυστρία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Οι αυστριακές αρχές κάνουν λόγο για Έλληνα πολίτη ρωσικής καταγωγής
Στη σύλληψη ενός Έλληνα πολίτη ρωσικής καταγωγής με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Ρωσίας προχώρησαν οι ειδικές δυνάμεις «Cobra» του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung, πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα υπήκοο ρωσικής καταγωγής.
Όπως αναφέρεται, αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας συνέλαβαν «έναν Έλληνα πολίτη ρωσικής καταγωγής» ενώ προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του, που βρίσκεται σε προάστιο της Βιέννης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συλληφθείς είναι γιος πρώην υπαλλήλου της κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος εργάστηκε ως διπλωμάτης στη Γερμανία και στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αυστριακές κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέγραψαν επαφές του συλληφθέντος με διπλωμάτες και αξιωματούχους πληροφοριών από διάφορες χώρες.
Επιπλέον, θεωρείται ύποπτος για την αποκάλυψη κρατικών μυστικών.
Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν συσκευές ακρόασης, αρκετά κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές και tablet.
Σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, ο άνδρας, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών για «υποστήριξη μιας ξένης υπηρεσίας πληροφοριών σε βάρος της Αυστρίας», εξακολουθεί να διαφεύγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης