Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Ρωσία επιδεικνύει τώρα πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές ικανούς να πλήξουν Ευρώπη και ΗΠΑ

Γιατί η Ρωσία επιδεικνύει τώρα πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές ικανούς να πλήξουν Ευρώπη και ΗΠΑ
To πυραυλικό σύστημα Yars που αναπτύχθηκε στην περιοχή Kaluga είχε ισχύ που ήταν «12 φορές μεγαλύτερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα», σύμφωνα με ειδικούς
Σχετικά Άρθρα
Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που φέρουν πυρηνικές κεφαλές οπουδήποτε στη χώρα - με βεληνεκές ικανό να πλήξει οπουδήποτε στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι εν λόγω πύραυλοι μεταφέρονται διά ξηράς σε σιλό για πύραυλους
Η δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποκάλεσε σύστημα «Yars» - φέρει πυρηνική κεφαλή - και είναι του ίδιου τύπου που εκτοξεύτηκε από τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις τον Οκτώβριο.

Ισχυρότερος από τη Χιροσίμα…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsweek η Komsomolskaya Pravda ανέφερε ότι το πυραυλικό σύστημα Yars που αναπτύχθηκε στην περιοχή Kaluga είχε ισχύ «12 φορές μεγαλύτερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα», αναφερόμενος στο ατομικό όπλο που έπληξε στην ιαπωνική πόλη στις 6 Αυγούστου 1945.
Η έκθεση του χαρτιού μαζικής κυκλοφορίας περιέγραφε επίσης ορισμένες από τις προδιαγραφές του πυραύλου, οι οποίες περιελάμβαναν επιχειρησιακή εμβέλεια έως και 12.000 χιλιομέτρων που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ ή οπουδήποτε στην Ευρώπη, και ωφέλιμο φορτίο έως 500 κιλοτόνους.

Η απάντηση στους Patriot

Η δημοσιοποίηση των φαίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση στον Λευκό Οίκο που δηλώνει ότι εξετάζει να στείλει πυραυλικά συστήματα Patriot στο Κίεβο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επανέλαβε πρόσφατα το παραδοσιακό πυρηνικό δόγμα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, αλλά προειδοποίησε επίσης ότι είναι έτοιμος να το κάνει εάν το ρωσικό έδαφος βρεθεί «υπό υπαρξιακή απειλή».
Αυτό αφότου η Ουκρανία εξαπέλυσε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από επιθέσεις με drone, πυραύλους και δολιοφθορά εντός της Κριμαίας που ελέγχεται από τη Ρωσία, ακόμη και βαθιά στο ίδιο το ρωσικό έδαφος σε διασυνοριακές επιδρομές.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εξέλαβαν τι δηλώσεις Putin ως άλλη μια πυρηνική απειλή κατά της Ουκρανίας και των συμμάχων της.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης