Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Τι επιδιώκουν και γιατί οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - Μεγάλη ηττημένη… η Ευρώπη

Κίνα: Τι επιδιώκουν και γιατί οι ΗΠΑ στην Ουκρανία -  Μεγάλη ηττημένη… η Ευρώπη
Ποια είναι τα αμερικανικά συμφέροντα που δεν θέλουν την ειρήνευση, σύμφωνα με τον αναλυτή των Global Times
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν τρεις βασικούς στόχους συμμετέχοντας ενεργά στην ουκρανική κρίση και συμβάλλοντας στην κλιμάκωσή της, σύμφωνα με ανάλυση που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα Global Times την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 .
Όπως τόνισε ο Wu Xinbo, επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τρεις στόχους στη σύγκρουση στην Ουκρανία: Να αποδυναμώσουν πλήρως τη Ρωσία, να σταθεροποιήσουν το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία και να «δέσουν» την Ευρώπη στο άρμα της εξωτερικής τους πολιτικής.
Σύμφωνα με τους κινέζους αναλυτές η γεωπολιτική κρίση απέχει ακόμη πολύ από το οδηγηθεί ειρηνική επίλυση.
«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να μετριάσουν τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και έχουν κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση παρέχοντας όπλα και πυρομαχικά.
Το κλειδί για την επίλυση της κρίσης βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ και της ΕΕ» είπε ο Zhou Li, πρώην υφυπουργός του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.
Ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας, τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συνέχιση της ουκρανικής κρίσης φέρουν ορισμένα αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Τέσσερις μεγάλες ομάδες συμφερόντων στις ΗΠΑ - μια ομάδα στρατιωτικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων, οι ενεργειακές εταιρείες, οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι και η΄΄ψηφιακή'' ολιγαρχία - δεν είναι ικανοποιημένες με τα οικονομικά κέρδη και τις εξελίξεις  επί του πεδίου στη σύγκρουση στην Ουκρανία», σημείωσε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης