Τελευταία Νέα
Διεθνή

Energoatom – Ουκρανία: Περιορισμένη η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας λόγω πληγμάτων στις υποδομές

Energoatom – Ουκρανία: Περιορισμένη η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας λόγω πληγμάτων στις υποδομές
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί μετά τον βομβαρδισμό στις 16 Δεκεμβρίου
Η πυρηνική παραγωγή στην Ουκρανία είναι μειωμένη λόγω του περιορισμού της λειτουργίας των δύο μονάδων, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές στην ενεργειακή υποδομή, ανέφερε η εθνική εταιρεία Energoatom.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, η εταιρεία ανέφερε ότι τέθηκαν σε λειτουργία και οι εννέα πυρηνικές μονάδες που ελέγχονται από την Ουκρανία.
«Στις 18 Δεκεμβρίου 2022, από τις 13:00 (τοπική ώρα), λειτουργούν και οι εννέα πυρηνικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Ωστόσο, η συνολική ισχύς των δύο μονάδων περιορίζεται κατά περισσότερο από 600 MW λόγω της αδυναμίας του συστήματος να δεχτεί όλη την πιθανή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από αυτά, καθώς οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί μετά τον βομβαρδισμό στις 16 Δεκεμβρίου», ανέφερε η Energoatom σε μήνυμά της στο κανάλι της στο Telegram.
Η εταιρεία σημείωσε ότι αναμένεται να αναβαθμίσει αυτή την υποδομή για να καταστεί δυνατή η ταχύτερη παράδοση της πλήρους διαθέσιμης δυναμικότητας από εγχώριους πυρηνικούς σταθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης