Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδίστακτη προπαγάνδα της Δύσης οι ρωσικές ευθύνες για την επισιτιστική κρίση

Αδίστακτη προπαγάνδα της Δύσης οι ρωσικές ευθύνες για την επισιτιστική κρίση
Άμεσες εξαγωγές από τη Ρωσία σε τρίτες χώρες πρότεινε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matviyenko.
Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε ποτέ το ζήτημα της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και της αύξησης των τιμών των τροφίμων ως όπλο όσον αφορά τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και δεν θα το πράξει στο μέλλον, δήλωσε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matviyenko την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.
«Η λυσσαλέα και ξεδιάντροπη προπαγάνδα της Δύσης, που προσπαθεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για την επισιτιστική κρίση και για την άνοδο των τιμών των τροφίμων, δεν λειτουργεί πλέον.
Όλοι έχουν ήδη καταλάβει ότι αυτό είναι ένα πολιτικό εργαλείο στα χέρια της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ αυτό το θέμα ως πολιτικό μοχλό και δεν θα το πράξουμε», δήλωσε η Matviyenko στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1.

Ο μοχλός πίεσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η Ρωσία συμπεριφέρεται πάντα πολύ ευσυνείδητα στη διεθνή σκηνή. Ταυτόχρονα, επισήμανε η Matviyenko, είναι απαράδεκτο να επιτραπεί στη Δύση, με τη βοήθεια της ρωσικής συγκομιδής σιτηρών, «να χρησιμοποιήσει αυτό (τις εξαγωγές και τις τιμές για τα σιτηρά) αδίστακτα ως μοχλό πίεσης σε άλλες χώρες, εναντίον της Ρωσίας»
«Εδώ, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δράσουμε με σκληρό και πιο ουσιαστικό τρόπο», σημείωσε

Άμεσες εξαγωγές

H Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου τάχθηκε υπέρ του να εξάγει η ίδια η Ρωσία τα δικά της σιτηρά χωρίς να εμπλέκονται τρίτα μέρη, όπως στη σημερινή συγκυρία που όλα βρίσκονται υπό την ομπρέλα προγράμαμτος του ΟΗΕ.
«Παράγουμε μόνοι μας σιτηρά και πρέπει να διασφαλίσουμε μόνοι μας τον εφοδιασμό τους, χωρίς να μεταφέρουμε τους πόρους μας διά τριτων, και τα σιτηρά είναι ένας πολύ σημαντικός πόρος για άλλους που το χρησιμοποιούν εναντίον μας», δήλωσε ο Matviyenko.
Τόνισε ότι, μαζί με το πόσιμο νερό, τα σιτηρά είναι ένας τεράστιος πόρος για τη διατήρηση της ζωής στη Γη .
«Μου φαίνεται ότι από αυτή την άποψη, η Ρωσία έχει τη δική της παγκόσμια αποστολή.
Το ρεκόρ συγκομιδής σιτηρών στη Ρωσία αποτελεί εγγύηση για τη διάσωση μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας, ειδικά στις φτωχές χώρες, από την πραγματική πείνα», είπε ο ομιλητής του Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.
Η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία , η οποία οδήγησε σε υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες .
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης