Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο διάσημος καρδιολόγος που… άλλαξε γνώμη, όταν ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από εμβολιασμό για Covid

Ο διάσημος καρδιολόγος που… άλλαξε γνώμη, όταν ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από εμβολιασμό για Covid
Tα εμβόλια mRNA θα πρέπει να ανασταλούν, τουλάχιστον έως ότου η ιατρική κοινότητα μελετήσει τους πραγματικούς κινδύνους και τις βλάβες, υποστηρίζει ο Αμερικανός καρδιολόγος Aseem Malhotra
Σχετικά Άρθρα
Ο Dr. Aseem Malhotra, ένας Αμερικανός καρδιολόγος με μεγάλη δημοσιότητα, προσπαθεί να παρέχει στους ασθενείς του τις πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη οποιασδήποτε θεραπείας, αυτό που αποκαλεί «ηθική ιατρική πρακτική που βασίζεται σε στοιχεία».
Και παρόλο που αρχικά πίστευε ότι τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, παραδέχθηκε μετά την καρδιακή ανακοπή του πατέρα του το 2021, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να ερευνήσει τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων.
«Μόλις πέρασα έναν χρόνο αναλύοντας κριτικά τα δεδομένα για τα εμβόλια του Covid, κατέστη σαφές ότι η αποτελεσματικότητα αυτής της νέας τεχνολογίας, αν θέλετε—των προϊόντων mRNA— είναι πολύ, πολύ φτωχή, σίγουρα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εμβόλια και οι βλάβες που προκαλούν είναι άνευ προηγουμένου», είπε ο Malhotra στο EpochTV.
Ο Malhotra περιγράφει λεπτομερώς τις βλάβες των εμβολίων mRNA σε ένα έγγραφο που αποτελείται από δύο μέρη, στο οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια mRNA θα πρέπει να ανασταλούν, τουλάχιστον έως ότου η ιατρική κοινότητα μελετήσει τους πραγματικούς κινδύνους και τις βλάβες.

Στροφή 180 μοιρών

Αυτή είναι μια στροφή 180 μοιρών για τον Malhotra, ο οποίος έλαβε ο ίδιος δύο δόσεις του εμβολίου mRNA
«υπό, σαφώς εκείνη την εποχή, μια ψευδή πεποίθηση ότι επρόκειτο να προστατεύσω τους ασθενείς μου», είπε.
Ο Malhotra ενθάρρυνε επίσης τότε δημόσια άλλους να κάνουν τα εμβόλια.
Το έκανε λόγω της πεποίθησής του ότι τα παραδοσιακά εμβόλια είναι μερικές από τις ασφαλέστερες φαρμακολογικές παρεμβάσεις στην ιστορία της ιατρικής, είπε.
Ωστόσο, μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, ο Malhotra είπε ότι βρήκε νέα στοιχεία που τον ώθησαν να επανεκτιμήσει τη θέση του σχετικά με τα εμβόλια mRNA, συνειδητοποιώντας ότι αυτή η νέα τεχνολογία δεν είχε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
«Καθώς ήλθαν νέα στοιχεία, έπρεπε να αλλάξω την άποψή μου», είπε.
Ο Malhotra ανέφερε ότι δεν μετανιώνει που πήρε το εμβόλιο ή το προώθησε, επειδή αυτές οι ενέργειες βασίστηκαν στα στοιχεία που καταλάβαινε εκείνη την εποχή. Μέρος των νέων στοιχείων ήταν πως μετά τον εμβολιασμό, ο προηγουμένως υγιής πατέρας του πέθανε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή.

malhotra.jpg
Δεν ειπώθηκε η αλήθεια στους πολίτες

Οι πολίτες καθοδηγήθηκαν να πιστέψουν ότι τα εμβόλια θα σταματούσαν τη μετάδοση του ιού ή θα εμπόδιζαν ένα άτομο να μολυνθεί από τον Covid, είπε.
«Δεν δόθηκαν στους ανθρώπους οι αληθινές πληροφορίες εκείνη την εποχή και αυτό δεν άλλαξε στη συνέχεια», τόνισε ο Malhotra.
Οι ρυθμιστικοί φορείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η φαρμακοβιομηχανία, «γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο να έχει καμία σημαντική επίδραση στην πρόληψη της μετάδοσης ούτως ή άλλως, και αυτό είναι το ψέμα που διαιωνίστηκε», πρόσθεσε ο Αμερικανός καρδιολόγος.
Τα δεδομένα από την αρχική τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου έδειξαν ότι 1 στους 119 ανθρώπους θα μπορούσε να αποφύγει τη μόλυνση αφού λάβει το εμβόλιο mRNA.
Ένας άλλος τρόπος για να εξηγήσουμε το χαμηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας των εμβολίων mRNA είναι ότι αναπτύχθηκαν για το αρχικό «προγονικό» στέλεχος του Covid, το οποίο μεταλλάσσονταν συνεχώς, αφήνοντας τα εμβόλια βασικά αναποτελεσματικά υπογράμμισε.
Στο κοινό επίσης δεν ειπώθηκε η αλήθεια σχετικά με τις πιθανότητες θανάτου από τον Covid ή τους κινδύνους και τα οφέλη από τη λήψη των εμβολίων mRNA, ανέφερε.
Για έναν μεσήλικα ασθενή, «τα δεδομένα μας λένε ότι το όφελος από τη λήψη του, αποτρέποντας τον θάνατο από τον Covid, είναι 1 προς 2000. …
Ο κίνδυνος ενός σοβαρού ανεπιθύμητου συμβάντος από το εμβόλιο —αναπηρία, αλλαγή ζωής νοσηλεία—είναι τουλάχιστον 1 προς 800», σημείωσε με έμφαση.
Τα εμβόλια mRNA δεν θα έπρεπε να είχε εγκριθεί με βάση το γεγονός ότι οι αρχικές τυχαιοποιημένες δοκιμές ελέγχου που οδήγησαν στην έγκρισή του από τις ρυθμιστικές αρχές αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να υποστούν σοβαρό ανεπιθύμητο συμβάν από το εμβόλιο παρά να νοσηλευτούν με Covid, εκτίμησε ο Malhotra.

Τα κέρδη πάνω από την υγεία

Ο Malhotra είπε ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες βάζουν τα κέρδη πάνω από την υγεία των ανθρώπων και ότι οι γιατροί, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ιατρικά περιοδικά συνεργάζονται με τη βιομηχανία για οικονομικό όφελος.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της Big Pharma που θυσιάζει την ασφάλεια του κοινού πουλώντας μη ασφαλή φάρμακα, ακόμη και όταν η βιομηχανία γνωρίζει ότι το προϊόν προκαλεί υψηλό ποσοστό θανάτου ή αναπηρίας, τόνισε.
«Έχουμε μια λέξη για αυτό. Λέγεται απάτη. Στην πραγματικότητα λειτουργούν σαν μια ψυχοπαθητική οντότητα», είπε.
Η φράση «ψυχοπαθητική οντότητα» επινοήθηκε από τον Dr. Robert Hare, ιατροδικαστή, ο οποίος είπε ότι αυτές οι εταιρείες λειτουργούν χωρίς ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια και χωρίς αίσθημα αδικήματος ή τύψεων όταν βλάπτεται το κοινό. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι γιατροί δεν συνειδητοποιούν τον βαθμό ελέγχου που ασκεί η Big Pharma στο ιατρικό επάγγελμα και τη δημόσια υγεία, πρόσθεσε.
Αντίθετα, οι περισσότεροι γιατροί εμπιστεύονται τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές και ιατρικές υπηρεσίες.
Ένας από τους λόγους που ανέλυσε τα δεδομένα και δημοσίευσε τα ευρήματά του ήταν να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για άλλους στην ιατρική κοινότητα που βρίσκονταν σε παρόμοια θέση.
«Είναι εντάξει να αλλάξεις γνώμη. Είναι εντάξει να πούμε ότι οι πληροφορίες έχουν αλλάξει. Είναι εντάξει να το συζητήσουμε. Και νομίζω ότι αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε αυτή τη στιγμή.
Σε αυτά τα πειραματικά εμβόλια για τον Covid επετράπη να διανεμηθούν ευρέως επειδή με τα χρόνια, το ιατρικό σύστημα ήταν διαβρωμένο.
Και ο μόνος τρόπος για να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε εποικοδομητικά είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί.
Πρέπει να επιστρέψουμε στην ειλικρίνεια, είπε ο Malhotra, και να δώσουμε στους ανθρώπους αληθινές πληροφορίες και να επιτρέψουμε στα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους, επειδή οι άνθρωποι είπαν ψέματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Τα lockdown δεν θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί για τον μετριασμό της εξάπλωσης του ιού αλλά χρησιμοποιήθηκαν επειδή αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις ήταν ανίκανοι.
Τα εμπορικά συμφέροντα εκμεταλλεύτηκαν αυτόν τον φόβο και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες λιανικής έγιναν πλουσιότερες, ενώ ο μέσος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης και ο εργαζόμενος υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά.
«Οι άνθρωποι χάνουν όλο και περισσότερο την πρόσβαση στην αλήθεια και την ικανότητα να ενεργούν με ενσυναίσθηση», είπε ο Malhotra.
Για παράδειγμα, το Facebook και η φαρμακευτική εταιρεία Merck συνεργάστηκαν και επένδυσαν 20 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία για την καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης» του Covid και των εμβολίων, δήλωσε.
Στη διαδικασία, φίμωσαν όσους αμφισβήτησαν την ασφάλεια των εμβολίων ή την έγκαιρη θεραπεία για τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης