Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Νότια Κορέα:  Δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί, συνεχίζει να δίνει έμφαση στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα
Σχετικά Άρθρα
Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα την Κυριακή 18/12, μόλις λίγα 24ωρα αφού η Pyongyang ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή νέου κινητήρα «στερεού καυσίμου», ικανού να δώσει «μεγάλη ώθηση», που δυνητικά θα της επιτρέψει να αναπτύξει πιο προηγμένα όπλα.
Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο Eθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν την Κυριακή 18/12 από τη Βόρεια Κορέα προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, γνωστής και ως θάλασσας της Ιαπωνίας, έφθασαν σε ύψος περίπου 500 χιλιομέτρων προτού καταπέσουν στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο, έγιναν από την περιοχή Tongchang-ri, στην επαρχία Βόρεια Πιογκάν, στις 11:13 και στις 12:05 (τοπικές ώρες, στις 04:13 και στις 05:05 ώρες Ελλάδας), προς ανατολική κατεύθυνση.
«Ο στρατός μας ενίσχυσε την επιτήρηση και την επαγρύπνησή του συνεργαζόμενος στενά με τις ΗΠΑ και βρίσκεται τώρα σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας», τόνισε υπογράμμισε το νοτιοκορεατικό ΓΕΕΘΑ.

Η Ιαπωνία

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι έφθασαν σε υψόμετρο 550 χιλιομέτρων και κάλυψαν απόσταση 250 χιλιομέτρων.
Για «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας, της περιοχής μας και της διεθνούς κοινότητας» που είναι «απόλυτα απαράδεκτη», μίλησε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας, Toshiro Ino.

Η Βόρεια Κορέα εστιάζει στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα

Η Βόρεια Κορέα, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί, συνεχίζει να δίνει έμφαση στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα, στοχεύοντας στην απόκτηση μεγάλου οπλοστασίου διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs).
Σημειώνεται ότι στις 16/12 το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι δοκιμάστηκε «κινητήρας στερεού καυσίμου με μεγάλη ώθηση».
Ήδη, από πέρυσι ο ηγέτης της χώρας Kim Jong Un, έχει χαρακτηρίσει στρατηγική προτεραιότητα την ανάπτυξη κινητήρων στερεού καυσίμου, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του να αποκτήσουν πιο εξελιγμένους πυραύλους, θέτοντας μεταξύ των στόχων να αναπτυχθεί ICBM με στερεό καύσιμο για να εκτοξεύεται από χερσαίες θέσεις ή από υποβρύχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης