Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ώρα που η Ελλάδα προκαλεί την Ρωσία με τους S-300, για να πάρει Patriot… η Τουρκία εκτοξεύει με drone υπερηχητικό πύραυλο

Την ώρα που η Ελλάδα προκαλεί την Ρωσία με τους S-300, για να πάρει Patriot… η Τουρκία εκτοξεύει με drone υπερηχητικό πύραυλο
H Τουρκία πρόσφατα παρουσίασε το νέο εξελιγμένο drone που φέρει χαρακτηριστικά Stealth δηλαδή δεν αναγνωρίζεται από συμβατικά ή και σύγχρονα ραντάρ…
Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί μια επικίνδυνα εύθραυστη πολιτική με στρατιωτικούς και διπλωματικούς όρους, προκαλώντας την Ρωσία και αυξάνοντας την εξάρτηση της από τις ΗΠΑ… δίνει του S300 στην Ουκρανία για να πάρει Patriot στην Κρήτη…η Τουρκία εκτοξεύει με drone υπερηχητικό πύραυλο…
Μάλιστα πρόσφατα παρουσίασε και το νέο εξελιγμένο drone η Τουρκία που φέρει χαρακτηριστικά Stealth δηλαδή δεν αναγνωρίζεται από συμβατικά ή και σύγχρονα ραντάρ…

Η Ελλάδα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τους S-300

Η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας S-300PMU-1 στην Ουκρανία εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν αντιαεροπορικά συστήματα MIM-104 Patriot στο νησί της Κρήτης, δήλωσε στις 17 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το S-300PMU-1 είναι μια παλιά αναβάθμιση του σοβιετικού συστήματος S-300.
Η Ελλάδα απέκτησε το σύστημα μετά την Κυπριακή Πυραυλική Κρίση το 1997-1998.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΕΑ) διατηρεί ένα σύνταγμα που αποτελείται από τέσσερα συστήματα S-300PMU-1 και 32 εκτοξευτές στην Κρήτη.
Το S-300PMU-1 μπορεί να εκτοξεύσει την οικογένεια πυραύλων 48N6, η οποία έχει βεληνεκές έως και 195 χιλιόμετρα.
Η Ελλάδα παρέλαβε τουλάχιστον 175 πυραύλους από τη Ρωσία μαζί με τα συστήματά της.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί επίσης να στείλει στην Ουκρανία και άλλα συστήματα αεράμυνας που αγοράστηκαν από τη Ρωσία τη δεκαετία του 1990, όπως τα μικρής εμβέλειας Tor-M1 και Osa-AKM.
Το Tor-M1 έχει βεληνεκές 12 χιλιομέτρων και χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία των συστημάτων S-300PMU-1.
Εν τω μεταξύ, το Osa-AKM έχει εμβέλεια βολής 15 χιλιομέτρων.
Η Ελλάδα διαθέτει 39 συστήματα Osa-AKM με τουλάχιστον 120 εκτοξευτές.
Ο Παναγιωτόπουλος δεν αναφέρθηκε σε αγορά συστημάτων Patriot, αλλά για ανάπτυξή τους από τις ΗΠΑ.
Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα θα ελέγχονται και θα λειτουργούν από αμερικανικά στρατεύματα.
Οι δηλώσεις του υπουργού έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να προμηθεύσει τα συστήματα S-300PMU-1 ή άλλα όπλα στην Ουκρανία.
Η Ελλάδα έχει ήδη προμηθεύσει στην Ουκρανία πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων οχημάτων μάχης πεζικού και εκατοντάδες αντιαρματικές ρουκέτες.
Ωστόσο, η απόφαση για την προμήθεια πιο προηγμένων όπλων όπως τα συστήματα S-300PMU-1 μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εντάσεις με την Τουρκία για τη διαμάχη για δεκαετίες στο Αιγαίο.

Η Τουρκία εξελίσσεται….

Το τουρκικό μαχητικό drone Bayraktar Akinci εκτόξευσε επιτυχώς έναν νέο υπερηχητικό, κατευθυνόμενο πύραυλο ακριβείας, ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής drone Baykar Defense, Selcuk Bayraktar.
«Ο πρώτος υπερηχητικός πύραυλος της Τουρκίας TRG-230-IHA, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Roketsan, έπληξε με επιτυχία τον στόχο του σε απόσταση 100 χιλιομέτρων».
Το TRG-230-IHA είναι η αεροπορική έκδοση του επίγειου πυραύλου TRLG-230.
Ο νέος πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Bayraktar Akinci από υψόμετρο 7,62 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της δοκιμής με πραγματικά πυρά.
Το επίγειο εκτοξευόμενο TRLG-230 έχει βεληνεκές 20-70 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, το TRG-230-IHA θα έχει αυτονομία έως και 150 χιλιόμετρα.

Το TRLG-230, το οποίο φέρει μια ισχυρή εκρηκτική κεφαλή βάρους 42 κιλών, καθοδηγείται από συστήματα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GPS και ένα ημιενεργό λέιζερ.
Στα πλάνα της δοκιμής, το TRG-230-IHA δεν φαινόταν να είναι εξοπλισμένο με το πρόγραμμα αναζήτησης λέιζερ.
Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική έκδοση μπορεί να έχει μικρότερη ακρίβεια από το TRLG-230, το οποίο μπορεί να χτυπήσει στόχο με κυκλικό σφάλμα δύο μέτρων.

Ωστόσο, η υψηλή ταχύτητα και η μεγάλη εμβέλεια του TRG-230-IHA θα επιτρέψει στο Bayraktar Akinci να επιτεθεί σε στόχους σε καλά προστατευμένες περιοχές από ασφαλή απόσταση.

Το Bayraktar Akinci έχει άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα drones της Τουρκίας.
Έχει λειτουργική αυτονομία 7.500 χιλιομέτρων, αντοχή 25 ωρών και ανώτατο όριο σέρβις πάνω από 12 χιλ. χιλιόμετρα.
Το drone αναπτύχθηκε για να εκτελεί αποστολές ISTAR πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης στόχων και αναγνώρισης καθώς και αποστολές C3 διοίκηση, έλεγχος και επικοινωνία και επιχειρήσεις μάχης.

E9-hmOfWQAUGm9L-e1667570504769.jpg

246275.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης