Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μεγάλη διαδήλωση για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια στη Ρώμη – Η πρώτη κατά της κυβέρνησης Meloni

Ιταλία: Μεγάλη διαδήλωση για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια στη Ρώμη – Η πρώτη κατά της κυβέρνησης Meloni
Ερώτημα η πρόσδεση του Δημοκρατικού Κόμματος στο άρμα του ΝΑΤΟ
Μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση, η πρώτη από τότε που ανήλθε στην εξουσία η δεξιά συμμαχία υπο τη Giorgia Meloni , πραγματοποιήθηκε στην Piazza Dei Santi Apostoli στη Ρώμη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με  δημοσίευμα του TASS
Η διαμαρτυρία κατά του σχεδίου προϋπολογισμού οργανώθηκε από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα και πραγματοποιείται με συνθήματα «μαζί για την προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής».
Η συγκέντρωση υποστηρίχθηκε επίσης από το κεντροαριστερό πολιτικό κόμμα «Άρθρο Ένα».
Ωστόσο, κανένας από τους ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Enrico Letta, γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Andrea Ornaldo, ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος, αρνήθηκε να απαντήσει στο TASS σχετικά.
Είναι γνωστό ότι το Δημοκρατικό Κόμμα συμμεριζόταν πάντα τη στάση του ΝΑΤΟ και τώρα υποστηρίζει την κυβέρνηση στην αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την προμήθεια όπλων στο Κίεβο.
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, δύο μεγάλα συνδικάτα προχώρησαν σε απεργία. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις κοινωνικές περικοπές.
Η σημερινή αντιπολίτευση είναι διχασμένη και ενσωματώνει τρία κόμματα και συμμαχίες, συμπεριλαμβανομένου του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της συμμαχίας των κομμάτων Action και Italia Viva

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης