Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κυρώσεις της ΕΕ απλώς θα επιδεινώσουν τα προβλήματα της Ευρώπης – Πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται

Ρωσία: Οι κυρώσεις της ΕΕ απλώς θα επιδεινώσουν τα προβλήματα της Ευρώπης – Πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται
Οι κυρώσεις θα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με όλα τα προηγούμενα πακέτα -- την επιδείνωση των κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων στην ίδια την ΕΕ, τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
O τελευταίος γύρος κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία απλώς θα επιδεινώσει τα προβλήματα εντός της Ένωσης όπως δήλωσε το Σάββατο (17/12/2022) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα να παράσχουν 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση προς την Ουκρανία τον ερχόμενο χρόνο και να επιβάλουν στη Μόσχα ένα ένατο πακέτο κυρώσεων.
Μεταξύ άλλων, τα τελευταία μέτρα τοποθετούν σε μαύρη λίστα σχεδόν 200 ακόμη πρόσωπα και απαγορεύουν τις επενδύσεις στην μεταλλευτική βιομηχανία.
«Το παρόν 'πακέτο' θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις με όλα τα προηγούμενα--την επιδείνωση των κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων στην ίδια την ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Zakharova κάλεσε τις Βρυξέλλες να άρουν όλους τους περιορισμούς που άμεσα ή έμμεσα έχουν επιπτώσεις στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.
Την Πέμπτη (15/12/2022) ο Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα επεκτείνει την εμπορική συνεργασία με νέους εταίρους, περιλαμβανομένης της ραγδαίας αύξησης εξαγωγών φυσικού αερίου στην Κίνα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δυτικές κυρώσεις.

Η ΕΕ πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται

Η κατάσταση στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα είναι ήδη τεταμένη, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να «πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται»
, δήλωσε στο Tass το ανώτατο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Yury Pilipson.
«Η ενεργειακή κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων, παραμένει περίπλοκη, και αυτό είναι το λογικό αποτέλεσμα μονομερών δυτικών μέτρων σε σχέση με τη Ρωσία.
Δεν είναι μυστικό ότι σχεδιάστηκε στην Ουάσιγκτον, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται χωρίς δεύτερη σκέψη», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα και η Σερβία είναι ένα από αυτά, πρόσθεσε.
«Τα ζητήματα του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού σε αυτή τη χώρα συζητούνται από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Σερβίας σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα και με αμοιβαία εμπιστοσύνη», είπε ο Pilipson.
«Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα είναι επωφελής», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης