Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας σε Τουρκία: Μία χερσαία επιχείρηση θα θέσει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Προειδοποίηση Ρωσίας σε Τουρκία: Μία χερσαία επιχείρηση θα θέσει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας
Ο  Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Συρία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας 30 χιλιομέτρων
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα θεωρεί τα σχέδια της Άγκυρας για χερσαία επιχείρηση στη Συρία ως πρόωρο βήμα, δήλωσε το στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Yury Pilipson σε συνέντευξή του στο Tass.
«Τα Γενικά Επιτελεία και οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών διατηρούν στενή επαφή για τα σχέδια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.
Κατανοούμε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία των νότιων συνόρων της Τουρκίας είναι ευαίσθητα για τους εταίρους μας, αλλά πρέπει να συμμορφωθεί αυστηρά με τις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας του συριακού κράτους», σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Σε γενικές γραμμές, θεωρούμε μια τέτοια επιχείρηση ως πρόωρο βήμα γιατί μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των εντάσεων, ενισχύοντας το αυτονομιστικό αίσθημα και τροφοδοτώντας ένοπλη αντιπαράθεση», πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι τα αρμόδια υπουργεία της Ρωσίας και της Τουρκίας διατηρούν στενή επαφή για τη Συρία.
«Είναι γνωστό ότι η πλατφόρμα της Αστάνα, η μόνη αποτελεσματική όσον αφορά την επίλυση της συριακής κρίσης, ξεκίνησε με τις προσπάθειες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν», τόνισε ο Pilipson.

Τα τουρκικά σχέδια

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Τουρκία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Συρία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η νέα χερσαία επιχείρηση θα δώσει στην Άγκυρα τον έλεγχο της έκτασης 600 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία και θα μειώσει τις «τρομοκρατικές απειλές που προέρχονται από την περιοχή».
Η Τουρκία πιστεύει ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατικό από την Άγκυρα, και το συριακό παράρτημα του κόμματος, οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας, αποτελούν την κύρια απειλή για την εθνική της ασφάλεια.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, στην επιχείρηση ενδέχεται να συμμετέχουν περίπου 50.000 Τούρκοι στρατιωτικοί και μέλη της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης