Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς εν μέσω επικίνδυνης έντασης με την Κίνα

Η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς εν μέσω επικίνδυνης έντασης με την Κίνα
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εδάφους-εδάφους Agni-5
Σχετικά Άρθρα
Η Ινδία πραγματοποίησε την Πέμπτη (15/12/2022) τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, Agni-5, η οποία ήρθε λίγες μέρες μετά από μια νέα σύγκρουση μεταξύ ινδικών και κινεζικών στρατευμάτων κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων των Ιμαλαΐων.
«Ο πύραυλος θα προσθέσει μεγάλη αξία στην άμυνα και θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς μπορεί να πετάξει για περισσότερα από 5.400 χιλιόμετρα», αναφέρθηκε.
Ο Agni-5 χρησιμοποιεί κινητήρα τριών σταδίων με στερεά καύσιμα και είναι ικανός να πλήξει στόχους σε βεληνεκές έως και 5.000 χιλιόμετρα (περίπου 3.100 μίλια) με «πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εδάφους-εδάφους Agni-5.
Το ινδικό υπουργείο Άμυνας διεξήγαγε δοκιμή στις 27 Οκτωβρίου 2021, το οποίο είπε ότι επιβεβαίωσε την πολιτική της Ινδίας να έχει «αξιόπιστη ελάχιστη αποτρεπτική δράση» που να υποστηρίζει τη δέσμευσή της για «μη προληπτικό χτύπημα».

Νέες συγκρούσεις με Κίνα

Η πρόσφατη εκτόξευση πυραύλων Agni-5 ήρθε μετά τις νέες εντάσεις μεταξύ της Ινδίας και του κινεζικού καθεστώτος μετά από συγκρούσεις μεταξύ των στρατευμάτων τους κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων των Ιμαλαΐων στις 9 Δεκεμβρίου.
Ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh είπε ότι τα ινδικά στρατεύματα εμπόδισαν Κινέζους στρατιώτες να περάσουν τη γραμμή πραγματικού ελέγχου (LAC) στον τομέα Tawang στη βορειοανατολική πολιτεία Arunachal Pradesh της Ινδίας, μια περιοχή που η Κίνα ισχυρίζεται πως είναι δική της.
«Η κινεζική απόπειρα αμφισβητήθηκε από τα στρατεύματά μας με σταθερό και αποφασιστικό τρόπο», είπε ο Singh στο κοινοβούλιο.
Η συνοριακή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ελαφρούς τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές.
Ο Singh είπε ότι ο διοικητής των ινδικών δυνάμεων συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του μετά το περιστατικό και ζήτησε από τα κινεζικά στρατεύματα «να απόσχουν από τέτοιες ενέργειες».
Αυτό συνέβη καθώς ένα βίντεο μιας βίαιης συμπλοκής που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως μεταξύ κινεζικών και ινδικών στρατευμάτων που πιστεύεται ότι έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Arunachal Pradesh έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης