Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ – Εννέα τραυματίες, κυρίως αστυνομικοί

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ – Εννέα τραυματίες, κυρίως αστυνομικοί
Δύο άτομα έχουν συλληφθεί
Τουλάχιστον 9 τραυματίες, εκ των οποίων οι 8 είναι αστυνομικοί, είναι το αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης που καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 16/12 το πρωί στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη την ώρα που περνούσε από δίπλα του ένα λεωφορείο.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleiman Soylu υποστήριξε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομεία, ενώ έχουν συλληφθεί δύο άτομα ύποπτα για την έκρηξη.
Όπως είπε, «η έκρηξη έγινε «στις 05:10» (στις 04:10 ώρα Ελλάδας) καθώς το όχημα πήγαινε αστυνομικούς στη δουλειά τους στη Ντιγιάρμπακιρ».

Ελαφρά οι τραυματίες

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, κανείς από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά, καθώς το όχημα τους είχε θωράκιση.
Και οι εννέα επιβάτες του μικρού λεωφορείου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε και ο Τούρκος υπουργός Υγείας, ο οποίος υποστήριξε ότι «η γενική κατάσταση των τραυματιών μας που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία είναι καλή».

Τρομοκρατικό χτύπημα

Οι Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα πίσω από την έκρηξη αυτή.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.
Σημειώνεται πως στο Ντιγιάρμπακιρ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Κούρδοι.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.
Η Τουρκία κατηγόρησε τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης.
Απεναντίας, τόσο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.
BREAKING: Car bomb #Explosion targeting police bus in southern Türkiye's Diyarbakir province wounds at least eight police officers.#URGENTE pic.twitter.com/RIz8JV3OUA
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης