Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ - Τουρκίας για τα F16 - Επιμένει στο «όχι» ο Menendez

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ - Τουρκίας για τα F16 - Επιμένει στο «όχι» ο Menendez
Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση των συνομιλ
Ολοκληρώθηκαν οι πολύμηνες τεχνικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τα μαχητικά F-16, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον που επικαλείται η ΕΡΤ, ωστόσο παραμένει η αντίθεση του Bob Menendez για την πώληση αλλά και την αναβάθμιση των εν λόγω αεροσκαφών.
Το επόμενο στάδιο είναι η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσο και πιο συγκεκριμένα των Επιτροπών Εξωτερικών στη Βουλή και την Γερουσία.
Συγκεκριμένα, το Κογκρέσο έχει τον τελευταίο λόγο στον τομέα των διεθνών πωλήσεων και ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων στην Γερουσία έχει επανειλημμένως εκφράσει την πρόθεση να μπλοκάρει μια τέτοια εξέλιξη.
Στο ίδιο κλίμα και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός Τζειμς Ρις ο οποίος έχει αναφέρει πως πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα αγκάθια στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και μετά -με τη στήριξη του Κογκρέσου- να προχωρήσει μια τέτοια πώληση.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση των συνομιλιών τονίζοντας ότι "βάσει της πολιτικής μας, δεν σχολιάζουμε δημοσίως ούτε επιβεβαιώνουμε τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία τους με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης