Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικό αίτημα από Βελιγράδι: Ζήτησε επισήμως την επιστροφή του σερβικού στρατού στο Κόσοβο

Ιστορικό αίτημα από Βελιγράδι: Ζήτησε επισήμως την επιστροφή του σερβικού στρατού στο Κόσοβο
Στην απόφαση αναφέρεται ότι η Σερβία αιτείται από τον διοικητή της KFOR να εγκρίνει την επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού - μέχρι χιλίων - Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών βάσει του ψηφίσματος 1244 του Σ.Α. του ΟΗΕ
Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε απόψε, 15 Δεκεμβρίου 2022, να υποβάλει επίσημο αίτημα για την επιστροφή στο Κόσοβο του σερβικού στρατού και της αστυνομίας.
Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το κυβερνητικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Aleksandar Vucic.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι η Σερβία αιτείται από τον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο - KFOR να εγκρίνει την επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού - εκατοντάδων μέχρι χιλίων - Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών βάσει του ψηφίσματος 1244 του Σ.Α. του ΟΗΕ από το 1999.
Το αίτημα απεστάλη ηλεκτρονικά στην διοίκηση της KFOR και το πρωί της Παρασκευής (16/12/2022) θα παραδοθεί από απεσταλμένο της σερβικής κυβέρνησης ιδιοχείρως στον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.
Ο Vucic ανέφερε σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ότι η Σερβία αποφάσισε να καταθέσει για πρώτη φορά, επίσημο αίτημα για στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο ώστε να μην βρεθεί κάποιος στο μέλλον να πει ότι δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος.
Ο Vucic εκτίμησε ότι το αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης