Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κατάρ θέλει να διοργανώσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 παρά τον παγκόσμιο σάλο

Το Κατάρ θέλει να διοργανώσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 παρά τον παγκόσμιο σάλο

Το Κατάρ δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αυταρχικό κράτος που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη χρυσόσκονη μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά το Κατάρ ήδη ατενίζει το μέλλον. Σύμφωνα με το Reuters, η χώρα είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 στη Ντόχα.
Το ποδοσφαιρικό γεγονός που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενθάρρυνε τους Καταριανούς κι ενίσχυσε την αποφασιστικότητά τους να φιλοξενήσουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μετά τις διοργανώσεις στο Παρίσι (2024),  το Λος Άντζελες (2028) και το Μπρίσμπεϊν (2032).
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει ανακοινώσει ακόμη καλαντάρι  για την κατανομή της διοργάνωσης. Το Κατάρ απέτυχε να μπει στη λίστα για τους Αγώνες του 2016 και του 2020, εν μέρει λόγω ανησυχιών για τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες στο εμιράτο, με τους Αγώνες στη συνέχεια να απονέμονται αντίστοιχα σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο.
Το Κατάρ δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αυταρχικό κράτος που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη χρυσόσκονη μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης