Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stop από Meloni: Η Ιταλία αναβάλλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Stop από Meloni: Η Ιταλία αναβάλλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας
«Πρόκειται για ένα θεσμό που διέρχεται κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών
Η κυβέρνηση Meloni, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Giancarlo Giorgetti  έκανε γνωστή την πρόθεση του να αναβάλλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την σχετική υποχρέωση και ότι έως τώρα όλες οι άλλες χώρες προχώρησαν στην επικύρωση, αλλά υπό το φως των στοιχείων που ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, προκύπτει η ανάγκη, πριν ληφθεί η απόφαση επικύρωσης ή μη επικύρωσης, να υπάρξει μια ευρεία συζήτηση στο κοινοβούλιο», είπε ο Giorgetti στην βουλή της Ρώμης.
Πρόσθεσε, δε, ότι «πρόκειται για ένα θεσμό που διέρχεται κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης».
«Εν μέρει με δική του ευθύνη, εν μέρει όχι, είναι ένας μη δημοφιλής θεσμός», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.
Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Gιorgia Meloni, είναι η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής της.
Η Forza Italia του Berlusconi τάσσεται υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η Lega και το Fratelli d’ Italia διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης