Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από Meta για στοχοποίηση ατόμων από spyware στα social media

Προειδοποίηση από Meta για στοχοποίηση ατόμων από spyware στα social media
Μια έκθεση της μητρικής εταιρείας του Facebook περιέγραψε τις προσπάθειες της ομάδας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την απομάκρυνση ορισμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων δύο συνδεδεμένων με τη Ρωσία, μιας με έδρα το Ισραήλ και μιας  στην Κίνα, οι οποίες σύμφωνα με τη Meta είχαν χρησιμοποιηθεί σε μια προσπάθεια να παραβιάσουν λογαριασμούς χρηστών στο Facebook και το Instagram

Η Meta έχει προειδοποιήσει ότι η χρήση spyware για αδιάκριτη στόχευση ανθρώπων - συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και ακτιβιστών - είναι μια επίμονη απειλή επειδή οι εταιρείες παρακολούθησης συνεχίζουν να προσαρμόζονται και να αλλάζουν τακτικές, γράφει ο Guardian.
Μια έκθεση της μητρικής εταιρείας του Facebook περιέγραψε τις προσπάθειες της ομάδας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την απομάκρυνση ορισμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων δύο συνδεδεμένων με τη Ρωσία, μιας με έδρα το Ισραήλ και μιας  στην Κίνα, οι οποίες σύμφωνα με τη Meta είχαν χρησιμοποιηθεί σε μια προσπάθεια να παραβιάσουν λογαριασμούς χρηστών στο Facebook και το Instagram.Σε μια περίπτωση, η Meta είπε ότι αφαίρεσε περισσότερους από 100 λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram που συνδέονται με μια εταιρεία που ονομάζεται Avalanche στη Ρωσία, η οποία είπε ότι πούλησε πρόσβαση σε μια πλατφόρμα που επιτρέπει την κατασκοπία στο Διαδίκτυο. Η Meta είπε ότι πλήθος ατόμων και ομάδων στοχοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το ρωσικό δίκτυο, από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, ανθρώπους σε ΜΜΕ, ΜΚΟ στις ΗΠΑ και πολιτικούς. Άλλες εταιρείες που αφαιρέθηκαν από τις πλατφόρμες Meta περιλαμβάνουν μια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που ονομάζεται Social Links, η οποία είχε αρχικά έδρα στη Ρωσία και την Cyberglobes, με έδρα το Ισραήλ.Ταυτόχρονα, η Meta αναγνώρισε ότι άλλες εταιρείες που προσπάθησε να απαγορεύσει πέρυσι από τις πλατφόρμες της μετά τις κατηγορίες ότι το λογισμικό των ομάδων είχε χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει χιλιάδες χρήστες με κακόβουλη δραστηριότητα προσπάθησαν να παρακάμψουν το μπλοκ στις πλατφόρμες της Meta και ενημέρωσαν το λογισμικό τους στην προσπάθεια να αποφύγουν τον εντοπισμό.Ο Nathaniel Gleicher, επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας στη Meta, είπε ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με απειλές με κυβερνήσεις και άλλες εταιρείες τεχνολογίας για να μετριάσει την απειλή κατά των χρηστών. Αλλά ο Gleicher αναγνώρισε επίσης ότι ένας μεγάλος παίκτης στη βιομηχανία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - το Twitter - δεν φαίνεται να είναι πλέον διαθέσιμος να δέχεται πληροφορίες σχετικά με τέτοιες απειλές.
«Βασικός μας στόχος είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους. Έτσι, μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας με τους συναδέλφους μας στον κλάδο. Το Twitter διέρχεται μια μετάβαση αυτή τη στιγμή και τα περισσότερα από τα άτομα με τα οποία έχουμε συνεννοηθεί έχουν προχωρήσει. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι ανακοινώνουν σε αυτές τις περιοχές απειλής», είπε ο Gleicher στους δημοσιογράφους.
Το Forbes ανέφερε τον Νοέμβριο ότι οι ηγέτες ασφάλειας, απορρήτου και συμμόρφωσης του Twitter εγκατέλειψαν την εταιρεία λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.
Απ' τη μεριά του Twitter δεν υπήρξε άμεσα κάποιο σχόλιο.
Η Meta είπε ότι ορισμένοι προμηθευτές spyware που χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν τους χρήστες της υποστηρίζουν μερικές φορές ότι το λογισμικό τους προορίζεται να επικεντρωθεί σε εγκληματίες και τρομοκράτες, αλλά η Meta είπε ότι η δική της έρευνα βρήκε ότι το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε «τακτικά» για να στοχεύσει «δημοσιογράφους, κόμματα αντιπολίτευσης και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο».
Σε μια περίπτωση, η Meta είπε ότι έκλεισε ένα δίκτυο 900 ψεύτικων λογαριασμών σε Instagram και Facebook που λειτουργούσαν από την Κίνα, οι οποίοι φαινόταν να επικεντρώνονται σε ανθρώπους στη Μιανμάρ, την Ινδία, την Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικού προσωπικού, ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας, κυβέρνησης εργαζόμενους, πολιτικούς και δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης