Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία για Ρωσία: Κράτος που στηρίζει τρομοκράτες - Κρεμλίνο: Στο κόκκινο η αντιρωσική υστερία τους

Πολωνία για Ρωσία: Κράτος που στηρίζει τρομοκράτες - Κρεμλίνο: Στο κόκκινο η αντιρωσική υστερία τους
Οι Πολωνοί βουλευτές κατηγορούν τη Ρωσία ότι διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Έντονη είναι η αντίδραση του Κρεμλίνου στην απόφαση της Κάτω Βουλής της Πολωνίας να χαρακτηρίσει τη Ρωσία κράτος – χορηγό της τρομοκρατίας για τις ενέργειες της στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το ψήφισμα που υιοθέτησαν μόνο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Ρωσία συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο, τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών και μια σειρά από άλλες διεθνείς υποχρεώσεις, ασκεί επιθετικότητα στο έδαφος άλλων χωρών, διαπράττει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες, και πραγματοποιεί εχθρικές ενέργειες οικονομικής φύσης, ιδίως στον τομέα της ενέργειας.
Επιπλέον, οι Πολωνοί βουλευτές επισημαίνουν ότι η αλλαγή των συνόρων με τη βία είναι έγκλημα κατά της ειρήνης.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

«Οι μορφές τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί η Ρωσία κατά των Ουκρανών πολιτών είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία» αναφέρουν οι Πολωνοί βουλευτές, οι οποίοι προσθέτουν:
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ουκρανία, πραγματοποιούν μαζικές εκτελέσεις, απαγωγές, σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια.
Τα παιδιά χωρίζονται από τις οικογένειές τους για να «ρωσικοποιηθούν».
Ουκρανοί πολίτες με τη βία υπηρετούν στον ρωσικό στρατό.
Λεηλατείται η περιουσία Ουκρανών.
Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης για τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου» υποστηρίζουν οι Πολωνοί, οι οποίοι κάνουν λόγο και για θαλάσσια «πειρατεία» της Ρωσίας καθώς εμποδίζει την πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια και την επικοινωνία με την Ουκρανία δια θαλάσσης.

Λιμός

«Καίγοντας και λεηλατώντας ουκρανικά εδάφη, μην επιτρέποντας στην Ουκρανία να εξάγει γεωργικά προϊόντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ρωσία έφερε τον κίνδυνο του λιμού σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Ασίας», αναφέρει το ψήφισμα, το οποίο επιπλέον υποστηρίζει ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται τους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς για να εκβιάσει τους Ουκρανούς και τη διεθνή κοινότητα.

Κρεμλίνο: Υστερία

Κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα αυτό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov έκανε λόγο για μια συνέχιση της αντιρωσικής υστερίας στην Πολωνία.
«Προφανώς και δεν είμαστε έτοιμοι» είπε ο Peskov, ερωτηθείς για το εάν το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να κάνει αποδεκτές τέτοιου είδους κινήσεις.
«Όσον αφορά την απόφαση της Κάτω Βουλής της Πολωνίας, η αντιρωσική υστερία συνεχίζεται.
Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε» υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης