Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί: Η επέκταση του ΝΑΤΟ φέρνει την Ευρώπη στο χείλος μίας σύγκρουσης που θα καταστρέψει τον πλανήτη

Η Ρωσία προειδοποιεί: Η επέκταση του ΝΑΤΟ φέρνει την Ευρώπη στο χείλος μίας σύγκρουσης που θα καταστρέψει τον πλανήτη
Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ για να προειδοποιήσει τη Δύση
Η Δύση με την επέκταση του ΝΑΤΟ ωθεί την Ευρώπη σε μία αντιπαράθεση, που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τίτλο «Διατήρηση της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας».
«Δίνοντας το απόλυτο δικαίωμα του ΝΑΤΟ να επεκταθεί σε βάρος της αρχής του αδιαίρετου της ασφάλειας, οι δυτικές χώρες έχουν φέρει την ευρωπαϊκή ήπειρο στο χείλος μιας αντιπαράθεσης που μπορεί να κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής του ΟΗΕ.
«Η Δύση είναι απρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την κρίση στην Ουκρανία και ούτε είναι πρόθυμη να το κάνει τώρα», πρόσθεσε.

Το μέλλον του πλανήτη

«Προφανώς, το μέλλον της παγκόσμιας τάξης αποφασίζεται σήμερα.
Η επιλογή είναι ξεκάθαρη - είτε θα είναι μια τάξη με έναν ηγεμόνα που θα θεσπίζει κανόνες που ωφελούν μόνο τον εαυτό του, είτε θα είναι μια δημοκρατική, πολυπολική, δίκαιη, με επίκεντρο τον ΟΗΕ και ένας κόσμος χωρίς εκβιασμούς, κυριαρχία, εκφοβισμό και νεοαποικιοκρατία», σημείωσε ο Nebenzya.
Στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι οι δυτικές χώρες δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.
«Η Δύση δεν πτοείται από κανένα μέσο και μέθοδο για να επιτύχει τους στόχους της.
Σήμερα το στοίχημα είναι να εξουθενώσει και να νικήσει στρατηγικά τη Ρωσία», είπε, επισημαίνοντας ότι ένας τέτοιος στόχος είχε τεθεί πολύ πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης