Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο διεφθαρμένος Zelensky ζητάει 1,2 τρισ. για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας… το Donbass με 20 δισεκ. μπορεί να ανακάμψει

Ο διεφθαρμένος Zelensky ζητάει 1,2 τρισ. για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας… το Donbass με 20 δισεκ. μπορεί να ανακάμψει
Ο Zelensky και ο περίγυρος του είναι μια κομπανία απατεώνων όπου εκμεταλλεύονται την συγκυρία και προσπαθούν να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ο διεφθαρμένος Zelensky ο ουκρανός Πρόεδρος… χρησιμοποιεί επιδέξια την υποκριτική τέχνη.
Αποτελεί την χρήσιμη μαριονέτα των αμερικανών και για τον ρόλο του αυτό επιβραβεύεται…
Όπως έχει αναλυθεί οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον πόλεμο της Ουκρανίας για να αποτρέψουν τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων από την Ρωσία αλλά έως σήμερα πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα…
Από την μια εμφανίζεται ο Zelensky ως ο ηγέτης μιας χώρας που αμύνεται απέναντι στο κακό (Ρωσία - Putin) ενώ από την άλλη αφήνει να σκοτώνονται κάθε μέρα 500-700 Ουκρανοί στρατιώτες.
Το σφαγείο του Bakhmut κοντά στο Donetsk είναι ενδεικτικό, ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία…
Από την άλλη άπαξ και χρησιμοποιείται από τους αμερικανούς δράττει της ευκαιρίας να ζητήσει βοήθεια από όλους στρατιωτική και οικονομική με αιτιολογία τον πόλεμο και τις μάχες που δίνουν οι Ουκρανοί για ελευθερία…
Ο Zelensky ζήτησε 1,2 τρισεκ. δολάρια για να ανοικοδομηθεί η Ουκρανία δηλαδή σχεδόν 5,5 φορές το ΑΕΠ της Ουκρανίας…
Το Donbass από την άλλη πλευρά η Ανατολική ρωσώφωνη Ουκρανία που από το 2014 υπομένει μαρτυρικά τους συνεχείς Ουκρανικούς βομβαρδισμούς… θεωρεί ότι με 20 δισεκ. με 25 δισεκ. μπορεί η Ανατολική Ουκρανία… να ανοικοδομηθεί…

Από τον παραλληλισμό εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα.
Ο Zelensky και ο περίγυρος του είναι μια κομπανία απατεώνων όπου εκμεταλλεύονται την συγκυρία και προσπαθούν να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Το Donbass εκτιμάει τις καταστροφές των Ουκρανικών δυνάμεων από το 2014 έως σήμερα…

Η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία δεν έχει τελειώσει, αλλά το καθεστώς της Ουκρανίας ήδη παζαρεύεται με τη Δύση για το ποιος θα πληρώσει για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η Ουκρανία χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ ως πληρεξούσιός στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Η Ευρώπη εκπλήσσεται κάθε φορά που Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοινώνουν νομοσχέδια για τον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού, την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, την προμήθεια μέσων αεράμυνας, τη διασφάλιση των βασικών αναγκών των Ουκρανών πολιτών, την αποκατάσταση του ενεργειακού συστήματος της χώρας και άλλες ανάγκες….
Οι δυτικές χώρες δεν ανησύχησαν ποτέ για το τίμημα που πλήρωσαν οι περιοχές του Donbass για τα χρόνια της στρατιωτικής επιθετικότητας του καθεστώτος του Κιέβου.
Θα χρειαστούν περισσότερα από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθεί η Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Zelensky στα τέλη Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Zelensky, οι δυτικές χώρες και εταιρείες θα μπορούν να αναλάβουν κατεστραμμένες ουκρανικές περιοχές, πόλεις ή επιχειρήσεις και να τις ανοικοδομήσουν.

Μόλις δύο μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας τόνισε ότι η χώρα υπολόγισε τη ζημιά της από στρατιωτικές επιχειρήσεις σε 326 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μέσα σε ένα μήνα τα 326 δισεκ. μετατράπηκαν σε 1,2 τρισεκ. δολάρια…

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίαςυπολόγισε τη ζημιά στην ουκρανική υποδομή από πυραυλικές επιθέσεις σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια «και ίσως περισσότερα».

Ενώ η Ουκρανία παζαρεύει με τους δυτικούς προστάτες του, οι δημοκρατίες του Donbass αξιολογούν επίσης τη ζημιά από τον μακροχρόνιο πόλεμο.

Η ζημιά που έχει προκαλέσει η Ουκρανία στο Luhansk από το 2014 υπολογίζεται σε περισσότερα από 1,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια ή 20 δισεκ. δολάρια υποστήριξαν οι αρχές και το αυτό ποσό περιλαμβάνει μόνο ζημιές σε αστικά κτίρια κατοικιών.
«Αν μιλάμε μόνο για κατεστραμμένες κατοικίες, τα στοιχεία είναι πολύ προσεγγιστικά, από το 2014 — 1,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια.
Αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τις κατεστραμμένες επιχειρήσεις και πλήθος άλλων υποδομών….

Νέες συνοικίες στη Μαριούπολη

Η Ρωσία ήδη αποκαθιστά τις κατεστραμμένες πόλεις του Donbass. Με εντολή του Προέδρου της Ρωσίας, οι αρχές των ρωσικών περιοχών ανέλαβαν την ευθύνη για την αποκατάσταση των πόλεων στο Luhansk και Donetsk….

Πρόσωπο της χρονιάς ο Zelensky

Η Δύση ενθαρρύνει τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία το 2023 ανακηρύσσοντάς τον ως «Πρόσωπο της Χρονιάς του 2022» στους Financial Times και στο περιοδικό TIME.
Αν και ήταν οι προκάτοχοί του που υποκίνησαν τον πόλεμο το 2014, είναι απόφαση του Zelensky σήμερα, και από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2019, να μην υπάρξει ειρήνη με την Ρωσία…

Σύμφωνα με τους Financial Times, πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, «διαγράφηκε από πολλούς» και θεωρήθηκε «κάτι σαν αστείο, ένας ερασιτέχνης που αγωνιζόταν να ανταποκριθεί στην πρόκληση του ανώτατου αξιώματος».

Η βρετανική εφημερίδα πρόσθεσε ότι «ο 44χρονος Zelensky έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία για την εξαιρετική επίδειξη ηγεσίας και σθένους του».
Δικαιολόγησαν την επιλογή τους υποστηρίζοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «ενσαρκώνει την ανθεκτικότητα του λαού του και έχει γίνει σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Με τον ίδιο τρόπο, το περιοδικό TIME στις ΗΠΑ ανακήρυξε τον Zelensky ως «Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2022»….

Με αυτές τις μεθόδους δοξάζουν τον Zelensky, η Δύση θέλει να ενθαρρύνει την Ουκρανία να συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας το 2023 αντί να βρει μια ειρηνική λύση.
Ο Zelensky μάλλον ενθαρρύνεται και θα συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο της πολιτικής της Ουάσιγκτον που στρέφεται κατά της Ρωσίας.
Η επιλογή του Zelensky ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2022» δεν είναι κάτι προσωπικό για αυτόν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οποιοσδήποτε πρόεδρος της Ουκρανίας πολεμούσε εναντίον της Ρωσίας θα είχε λάβει αυτήν την αναγνώριση.
Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό ότι οποιοσδήποτε πρόεδρος από οποιαδήποτε χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή θα είχε λάβει αυτήν την αναγνώριση δεδομένων των ακραίων πολιτικών κατά της Ρωσίας που υιοθετεί αυτή τη στιγμή η Δύση.
Επομένως, δεν πρόκειται για το άτομο, αλλά για τις δυνατότητές του να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ουσιαστικά, όσο ο Zelensky συνεχίζει να πολεμά τη Ρωσία, θα του απονεμηθούν πολλοί τίτλοι, και θα λάβει την έγκριση της δυτικής πολιτικής ελίτ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητος στη λήψη αποφάσεων και εκτελεί απευθείας εντολές που του υπαγορεύονται από τις ΗΠΑ και την Βρετανία (ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που έληξαν άρον άρον με εντολή του Μπόρις Τζόνσον).

Ακολουθώντας εντολές από τη Δύση και εφαρμόζοντας αντιρωσικές πολιτικές, ο Zelensky προκάλεσε μια σύγκρουση που αυτή τη στιγμή έχει οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 100.000 Ουκρανών στρατιωτών.
Ωστόσο, αυτό προφανώς δεν είναι ένα ζήτημα για τον Ουκρανό πρόεδρο, ένας σωστός πολιτικός θα είχε στοχεύσει στην ειρηνευτική συμφωνία αντί να εκτελεί εντολές από τη Δύση.

Ο Zelensky καταλαβαίνει επίσης ότι εάν επρόκειτο να επιδιώξει μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ρωσία, πιθανότατα θα εκδιωχτεί και θα αντικατασταθεί.
Οι ΗΠΑ ήταν σε θέση να εκδιώξουν τον Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014, όταν το Κίεβο είχε πολύ μεγαλύτερη ανεξαρτησία, επομένως η απομάκρυνση του Zelensky δεν θα ήταν πρόβλημα…

Παρόλα αυτά, ο Zelensky πραγματοποίησε πιστά και αποτελεσματικά τη φιλοδοξία της Δύσης να σύρει τη Ρωσία σε πόλεμο.
Για αυτό, συγκρίθηκε περιέργως με τον ηγέτη της Βρετανίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Ουίνστον Τσόρτσιλ από τους Financial Times.
Ταυτόχρονα, ο αρχισυντάκτης του TIME δικαιολόγησε την επιλογή του Ουκρανού προέδρου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2022» επειδή «είτε η μάχη για την Ουκρανία γεμίζει με ελπίδα είτε με φόβο, ο κόσμος παρέλασε στο ρυθμό του Volodymyr Zelensky, το 2022»

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden και ο Zelensky μίλησαν στις 9 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν τον πόλεμο και τις πρόσφατες προσπάθειες της Ουάσιγκτον να ενισχύσει την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας.
«Ο Biden επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία βοήθεια για την ασφάλεια, την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, θεωρώντας τη Ρωσία υπεύθυνη για τα εγκλήματα πολέμου και τις θηριωδίες της και επιβάλλοντας κόστος στη Ρωσία για την επιθετικότητά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Zelensky είπε ότι η «άνευ προηγουμένου αμυντική και οικονομική βοήθεια» από τις ΗΠΑ βοήθησε «όχι μόνο να επιτύχουμε στο πεδίο της μάχης», αλλά και «να διατηρηθεί η σταθερότητα της οικονομίας του έθνους μας», σύμφωνα με δήλωση της Ουκρανικής Προεδρίας.

Ωστόσο, μη θέλοντας να μείνει πίσω από τον Biden, ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Johnson κάλεσε στις 12 Δεκεμβρίου τον Βρετανό πρωθυπουργό να προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Zelensky χρησιμοποιείται από την Δύση ως μαριονέτα αλλά και ο ίδιος βλέποντας τον ρόλο του δράττει της ευκαιρίας να ζητάει όλο και περισσότερα από την Δύση, γι' αυτό και η Ουκρανία συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Αυτό το σάπιο καθεστώς θα συνεχιστεί όσο υπηρετεί αποτελεσματικά τα δυτικά συμφέροντα.

Zelensky_Time-768x1023.jpg

Νέα κτήρια στην Μαριούπολη, τα έχτισαν οι ρώσοι τους τελευταίους μήνες...
Mariupol.jpg
Νέος τρόπος κατάρριψης Drones... από την Ουκρανική αστυνομία
1374823.jpg

Η περίφημη συμφωνία του Μινσκ που ποδοπατήθηκε από τους Ουκρανούς και δυτικούς
minsk1.jpg
Το χρήμα ρέει....
aidchart1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης