Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγιο με μετανάστες στη Μάγχη - Στους 43 οι διασωθέντες, τρεις οι νεκροί

Ναυάγιο με μετανάστες στη Μάγχη - Στους 43 οι διασωθέντες, τρεις οι νεκροί
Σωστικά σκάφη, ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης  συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και της Βρετανίας
Στους 43 ανέρχονται οι διασωθέντες του μικρούς σκάφους με μετανάστες που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας, στη Μάγχη, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τρεις είναι οι νεκροί.
Η βρετανική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη, με σωστικά σκάφη, ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης να συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και της Βρετανίας για να διαχειριστούν το περιστατικό που σημειώθηκε στις 3:40 π.μ. (τοπική ώρα).
«Γνωρίζουμε για το περιστατικό σε βρετανικά ύδατα και όλες οι σχετικές υπηρεσίες στηρίζουν τη συντονισμένη ανταπόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι τακτικά μικρά σκάφη, συνήθως φουσκωτά, διαπλέουν τη Μάγχη μεταφέροντας μετανάστες από τη Γαλλία στη Βρετανία, γεγονός που προκαλεί ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πρόγραμμα Αγνοούμενων Μεταναστών, 205 μετανάστες έχουν καταγραφεί ως νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μάγχη από το 2014, ενώ 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Νοέμβριο του 2021 σε παρόμοιο περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης