Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις στο Κίεβο – Αναχαιτίστηκαν 13 drones - Ζημιές σε δύο κυβερνητικά κτήρια

Εκρήξεις στο Κίεβο – Αναχαιτίστηκαν 13 drones - Ζημιές σε δύο κυβερνητικά κτήρια
Συναγερμός και σε Vinnitsa, Zhytomyr
(upd3) Εκρήξεις στο Κίεβο καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 14/12 το πρωί με τις σειρήνες για αεροπορική, πυραυλική επίθεση να ηχούν για ακόμα μια φορά όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά και σε άλλες γειτονικές επαρχίες.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko ανέφερε πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Shevchenko, στο κέντρο του Κιέβου όπου βρίσκονται κυρίως βιομηχανικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κατασκευών.
Ωστόσο, το Κίεβο αναφέρει πως η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 13 ρωσικά drones.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα συντρίμμια από ένα drone που κατέπεσε, προκάλεσαν ζημιές σε ένα κυβερνητικό κτήριο, ενώ μικρές ζημιές αναφέρθηκαν και σε τέσσερα κτήρια κατοικιών.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες.
Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου, Oleksiy Kuleba έκανε γνωστό πως τα αντιαεροπορικά συστήματα λειτουργούν κανονικά και αποτρέπουν τις πυραυλικές επιθέσεις.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως σειρήνες για αεροπορικές επιθέσεις ήχησαν όχι μόνο στην περιοχή του Κιέβου, αλλά και στο Zhytomyr και στη Vinnitsa.

Zelensky: Αναχαιτίσαμε και τα 13 drones της Ρωσίας

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αναχαίτισε και τα 13 drones που εκτόξευσε η Ρωσία κατά του Κιέβου και γειτονικών περιοχών ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
«Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν το πρωινό με 13 Shahed.
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, το σύνολο των 13 drones αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς μας» υποστήριξε ο Zelensky.
Όπως έγινε γνωστό, το Κίεβο έγινε στόχος «δύο κυμάτων» drones, επιθέσεις όμως από τις οποίες δεν υπήρξαν θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης