Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Του πήρε τη δόξα ο Bernard Arnault

O Elon Musk δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Του πήρε τη δόξα ο Bernard Arnault
Ο πλούτος του Musk που έχει συνδεθεί κυρίως με τη μετοχή της Tesla και επηρεάζεται απο τη χρηματιστηριακή της συμπεριφορά
Σχετικά Άρθρα
Το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes που δείχνει πρώτο στην λίστα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH Bernard Arnault.
Ο πλούτος του Musk που έχει συνδεθεί κυρίως με τη μετοχή της Tesla, μεγεθύνθηκε λόγω της εκρηκτικής ανόδου που κατέγραψαν η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ανέβηκε περισσότερο από 1.000% σε δύο χρόνια.
Όμως η μετοχή της Tesla διαγράφει φέτος μια ισχυρή πτωτική κίνηση, εν μέρει λόγω του sell off που επιταχύνθηκε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Musk.
Την Δευτέρα 12/12/22, η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 6%, «καίγοντας» 7,4 δισ. δολάρια από την περιουσία του Musk.
Έτσι ο δισεκατομμυριούχος έκλεισε την ημέρα με περιουσία αξίας περίπου 181,3 δισ. δολάρια, και 4,9 δισ. δολάρια λιγότερα από τον Bernard Arnault, που την ίδια μέρα είχε περιουσία αξίας 186,2 δισ. δολαρίων.
Πάντως ο δείκτης του Bloomberg, που χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία, εξακολουθεί να κατατάσσει τον Musk ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 168 δισ. δολαρίων έναντι 167 δισ. δολαρίων του Arnault.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης