Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatar Gate: Τον Borrell «καρφώνει» η Εύα Καϊλή - Αυτός ήθελε τη συνεργασία με το Κατάρ - «Δίνει» το σύντροφό της για τα χρήματα

Qatar Gate: Τον Borrell «καρφώνει» η Εύα Καϊλή - Αυτός ήθελε τη συνεργασία με το Κατάρ - «Δίνει» το σύντροφό της για τα χρήματα
Στο κάδρο των ευθυνών η κ. Καϊλή βάζει τον Josep Borrel και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johannson, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι, λέει η ίδια, που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ
Τη βασική κατεύθυνση της υπερασπιστικής γραμμής της Εύας Καϊλή παρουσίασε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.
«Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποίησα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ», τόνισε η Εύα Καϊλή, στην πρώτη της δήλωση μέσα από τις φυλακές, δια του δικηγόρου της.
Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις στην ΕΕ προκειμένου να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ και το Ομάν.
Μάλιστα στο κάδρο των ευθυνών η κ. Καϊλή έβαλε τον Josep Borrel, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johannson, οι οποίοι, κατά την ίδια ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ.
Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της κ. Καϊλή όλα ήταν εν γνώσει και είχαν την έγκριση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της προέδρου Roberta Metsola.
«Μου είπε ότι ο Josep Borrel και η Επίτροπος Yohannson ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ.
Η κ. Metsola έκανε επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Ερωτηθείς για την περιβόητη ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες, επανέλαβε πως η κ. Καϊλή του είπε «αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ.
Όμως, δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;», ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργάτες της κ. Καϊλή μου είπαν ότι οι δηλώσεις της στην Ευρωβουλή ήταν δηλώσεις που τις υιοθέτησε από τον ILO, τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας».

«Δίνει» το σύντροφό της για τα χρήματα

Κληθείς να σχολιάσει την φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από άλλων συλληφθέντων.
Στη συνέχεια αφού σημείωσε ότι συνομίλησε με την Εύα Καϊλή και μεταφέρει τις απόψεις της, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι το συνολικό ποσό είναι από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερις, μεταξύ των οποίων και η κα Καϊλή.
«Βρέθηκαν χρήματα στην κ. Καϊλή, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο Εμίρης του Κατάρ να μιλήσει», προσέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι μόνο ποινική υπόθεση αυτή που αφορά την κ. Καϊλή, αλλά είναι εξόχως πολιτική.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο δικηγόρος της Κ. Καϊλή επανέλαβε πολλές φορές τη θέση της πελάτισσας του ότι «δεν είναι δικά της τα χρήματα», καθώς και ότι «η κ. Καϊλή δεν έμενε μόνη της, εκεί ήταν και ο σύντροφός της και θα δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα».
«Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφος της τα έβαλε. Ένα μέρος των χρημάτων βρέθηκαν στον πατέρα της. Τα είχε δώσει ο σύντροφός της», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης