Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θύμα» του ανοικτού μικροφώνου η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας: «Τι αλαζόνας μαλ***ς» - Έβρισε αρχηγό κόμματος

«Θύμα» του ανοικτού μικροφώνου η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας: «Τι αλαζόνας μαλ***ς» - Έβρισε αρχηγό κόμματος
Το προσβλητικό σχόλιο αφορούσε τον επικεφαλής του κόμματος ACT, όπως αναφέρει ο Guardian, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής το σχόλιο να αποσυρθεί από τα πρακτικά
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν έγινε το τελευταίο ”θύμα” μικροφώνου που ξεχάστηκε και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης αφού ακούστηκε να εκστομίζει μια βρισιά σε βάρος του μετά από τοποθέτησή της στο Κοινοβούλιο.
Κατά ειρωνεία της τύχης μάλιστα, η Άρντερν κλήθηκε να ζητήσει συγνώμη για το σχόλιο που έκανε αφού είχε πως η ίδια και η κυβέρνησή της δεν φοβάται να ζητά συγγνώμη και να απολογείται όταν κάνει λάθη...
Το προσβλητικό σχόλιο της Άρντεν αφορούσε τον επικεφαλής του κόμματος ACT, Ντέιβιντ Σέιμουρ, όπως αναφέρει ο Guardian, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής το σχόλιο να αποσυρθεί από τα πρακτικά.
Η δε βρισιά που εκστόμισε ξάφνιασε και σχολιάστηκε πολύ, καθώς η εικόνα που βγάζει στα ΜΜΕ η δημοφιλής πολιτικός κατά πολλούς δεν ταιριάζει με αυτή της την αντίδραση.

(Ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις)

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας με αρκετή ένταση.
Ο Σέιμουρ είχε ζητήσει, στο πλαίσιο ενός λεκτικού διαξιφισμού, να αναφέρει ένα παράδειγμα με το οποίο να φαίνεται πως σε κάποια περίπτωση «έκανε ένα λάθος, ζήτησε συγγνώμη για αυτό και το διόρθωσε».
Η Άρντερν υποστήριξε ότι υπήρξαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση των Εργατικών είχε αναγνωρίσει ότι δεν έδωσε την «τέλεια απάντηση» σε κάποια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός βασικού στοιχείου που αφορούσε τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού.
«Έχουμε πει ανοιχτά, για παράδειγμα, ότι [η διαχείριση της απομόνωσης και των lockdowns] ήταν κάτι που ήταν πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή και ότι υπήρχαν άνθρωποι που επηρεάστηκαν από αυτό και ότι θα κάναμε τα πράγματα διαφορετικά αν το αντιμετωπίζαμε ξανά».
«Πάντα παίρναμε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Νέας Ζηλανδίας εκείνη την εποχή», είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησέ της.
Αμέσως μετά όμως ακούστηκε να λέει; «Such an arrogant prick» που μεταφράζεται ”τι αλαζόνας μαλάκας” με το prick να παραπέμπει επίσης σε σε λέξη της αργκό για το πέος.
Εκπρόσωπος, του γραφείο της πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το BBC, επιβεβαίωσε ότι η Άρντερν είχε ζητήσει συγγνώμη από τον Σέιμουρ.
Η Άρντερν επαινέθηκε διεθνώς για την αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωση της πανδημίας και επί μακρόν, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών της, απολάμβανε υψηλά ποσοστά αποδοχής.
Αλλά καθώς η χώρα αναμένεται να πάει στις κάλπες στα τέλη του 2023, η η πρωθυπορυργός δέχεται αυξανόμενη πολιτική πίεση και οι Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Εργατικό Κόμμα του οποίου ηγείται υστερεί κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης