Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έκπληκτο» το Κατάρ για τα περί χρηματισμού Ευρωβουλευτών: Δεν χρειάζεται να τους πληρώσουμε για να τους πείσουμε

«Έκπληκτο» το Κατάρ για τα περί χρηματισμού Ευρωβουλευτών: Δεν χρειάζεται να τους πληρώσουμε για να τους πείσουμε
Το Κατάρ απορρίπτει τα περί χρηματισμού Ευρωβουλευτών
Σχετικά Άρθρα
Τα περί δωροδοκιών Ευρωβουλευτών απορρίπτει το Κατάρ, τη στιγμή που το σκάνδαλο Qatargate έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή.
Ειδικότερα, η λομπίστρια του Κατάρ στη Γαλλία, Sihem Souid, δήλωσε στο Politico ότι οι οι δωροδοκίες δεν είναι στην «εργαλειοθήκη» της Ντόχα, και ότι δεν τεκμηριώνεται η ενοχή του αραβικού κράτους. «Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να πληρώσουμε τίποτα στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για να τους πείσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Souid, πρώην εκπρόσωπος του Γάλλου πολιτικού και πρώην υπουργού Βιομηχανίας Arnaud Montebourg, εργάζεται επίσημα για το Κατάρ από το 2015 μέσω της εταιρείας λόμπι και δημοσίων σχέσεων Edile Consulting.
Στο πλαίσιο της εργασίας της, οργανώνει συχνά συναντήσεις μεταξύ Γάλλων εκλεγμένων αξιωματούχων και αξιωματούχων του Κατάρ. Για παράδειγμα, τον περασμένο Οκτώβριο οργάνωσε μια συζήτηση μεταξύ πολλών μελών της γαλλικής εθνοσυνέλευσης και ενός από τους εκπροσώπους του Κατάρ, του σεΐχη Hamad bin Thamer Al Thani. Οι Γάλλοι βουλευτές από το κόμμα του Macron γνωρίζουν ότι «το Κατάρ είναι σύμμαχος, είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας με οικονομικούς δεσμούς με διάφορες εταιρείες [...] δεν χρειάζεται πραγματικά να αγοράσει κανείς όποιον θέλει για να τους πείσει ότι το Κατάρ είναι σύμμαχος και ότι υπάρχει ανάγκη να αναπτύξουμε σχέσεις μαζί του αντί να το χτυπάμε».
Οι ισχυρισμοί για δωροδοκία δεν είναι από τις ενέργειες που «ανέχεται» το Κατάρ, είπε, προσθέτοντας ότι: «Σε αυτό το στάδιο, τίποτα δεν δείχνει ότι πρόκειται για το Κατάρ και τίποτα δεν δείχνει επίσης ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει από άλλον ξένο ανταγωνιστή του Κατάρ». Η Souid, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Ντόχα, δήλωσε ότι στο Κατάρ είναι «έκπληκτοι και αναρωτιούνται από πού προέρχονται όλα αυτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης