Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσκεψη στο Παρίσι για να βγάλουν οι Ουκρανοί τον χειμώνα – Macron: Συμφωνία για Zaporizhia

Διάσκεψη στο Παρίσι για να βγάλουν οι Ουκρανοί τον χειμώνα – Macron: Συμφωνία για Zaporizhia
Αναγκαίος ένας real time μηχανισμός βοήθειας υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Με βασικό στόχο να διασφαλιστεί η αναγκαία βοήθεια στους Ουκρανούς προκειμένου να καταφέρουν να «βγάλουν» τον βαρύ χειμώνα συνέρχεται σήμερα Τρίτη 13/12 η Διάσκεψη Αλληλεγγύης στο Παρίσι, στην οποία θα μετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και πρόεδροι διεθνών οργανισμών.
Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της Διάσκεψης, ο Macron υποστήριξε πως στόχος της είναι να υποστηριχθούν οι Ουκρανοί πολίτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
«Αυτή τη φορά, οι χώρες που συνήθως παίζουν λιγότερο αξιοσημείωτο ρόλο στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, συμμετέχουν επίσης στη διάσκεψη.
Ο κύριος στόχος είναι να βοηθήσουμε τους κατοίκους να επιζήσουν τον χειμώνα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνοντας πως αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει και την προμήθεια γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Μηχανισμός βοήθειας

Μάλιστα ο Macron επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας real time μηχανισμός για την παροχή βοήθειας.
«Πρέπει να παραδώσουμε τη βοήθεια σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
Εκτός από τα φόρουμ όπου συμφωνούμε για συγκεκριμένα ποσά, χρειάζεται ένας πολύ στενός συντονισμός με ένα δίκτυο επαφών σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε η βοήθεια να φτάνει σε τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο
Η ανάπτυξη ενός τέτοιου μηχανισμού θα ανακοινωθεί ήδη σε αυτό το συνέδριο.
Θα βασίζεται σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας που υπάρχουν στο πλαίσιο της ΕΕ.
Αυτός ο μηχανισμός μπορεί να επεκταθεί και να χρηματοδοτηθεί από όλες εκείνες τις χώρες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την υποστήριξη» υποστήριξε ο Macron.

Συμφωνία για Zaporizhia

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως υπάρχει μια συμφωνία για την απομάκρυνση βαρέων όπλων από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia και ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις λεπτομέρειες.
«Καταφέραμε να προστατεύσουμε το Chernobyl και ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη Zaporizhia.
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» υποστήριξε ο Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης