Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα για παραδοχές Merkel και συμφωνίες Μινσκ: Η Δύση ποτέ δεν αντιμετώπισε τη Ρωσία ως συνομιλητή της

Κίνα για παραδοχές Merkel και συμφωνίες Μινσκ: Η Δύση ποτέ δεν αντιμετώπισε τη Ρωσία ως συνομιλητή της

Στα μάτια πολλών Δυτικών, η Ρωσία είναι ένας διπλωματικός και πολιτικός εξωγήινος αναφέρουν οι Global Times

Σχετικά Άρθρα

Η Δύση ουδέποτε αντιμετώπισε τη Ρωσία ως ισότιμο συνομιλητή της αναφέρει δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times, το οποίο αναφέρεται στις πρόσφατες παραδοχές της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel για τις συμφωνίες του Μινσκ.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει τις δηλώσεις Merkel,η οποία εν πολλοίς είχε παραδεχθεί πως ουδέποτε οι δυτικές χώρες είχαν ως στόχο να προωθήσουν την εφαρμογή των συνθηκών του Μινσκ που είχαν υπογραφεί μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
«Από την πίεση για τις συμφωνίες του Μινσκ μέχρι την υποκίνηση της σύγκρουσης Μόσχας – Κιέβου, η Δύση προσπαθεί να εξαντλήσει και να περιορίσει μια χώρα, την οποία θεωρούν ανταγωνιστή της μέσω αναβλητικών προσπαθειών είτε φανερών είτε όχι.
Ποτέ η Δύση δεν θεώρησε τη Ρωσία ως συνομιλητή της» αναφέρουν οι Global Times, κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις Merkel.

Παραδοχή

«Η Merkel επί της ουσίας ομολόγησε σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, κάτι που οι Δυτικοί πολιτικοί δεν θέλουν να παραδεχθούν σχετικά με τις συμφωνίες του Μίνσκ: ότι αυτές ήταν απλά ένα προσωρινό μέτρο, μια προσωρινή λύση για να αγοράσει «χρόνο» για την Ουκρανία και τη Δύση.
Οι δυτικές χώρες δεν κατέβαλαν ποτέ πραγματικά προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών τους με τη Ρωσία όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία.
Αυτά που είπε η πρώην ηγέτης της Γερμανίας αποδομούν και το τελευταίο, εναπομείναν κομμάτι στη «φιλική» μάσκα που είχαν βάλει κάποιοι Δυτικοί απέναντι στη Ρωσία.
Στα μάτια κάποιων δυτικών κρατών, η Ρωσία είναι απλά ένας διπλωματικός και πολιτικό εξωγήινος» επισημαίνουν οι Global Times.
Υπενθυμίζεται πως η Merkel υποστήριξε σε δηλώσεις της στις 7 Δεκεμβρίου πως οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ουκρανία για να καταστεί πιο ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης