Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προφεύγει στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ - Αμφισβητεί τη νομιμότητα των περιορισμών στις εξαγωγές τσιπ

Η Κίνα προφεύγει στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ - Αμφισβητεί τη νομιμότητα των περιορισμών στις εξαγωγές τσιπ
Η κίνηση αποτελεί για το Πεκίνο έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με νομικά μέσα1
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα προσέφυγε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των ΗΠΑ καταγγέλοντας τη νομιμότητα των περιορισμών που επέβαλαν στις εξαγωγές τσιπ, ανέφερε στο Twitter η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Η κίνηση αποτελεί για το Πεκίνο έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με νομικά μέσα και είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση των «νόμιμων συμφερόντων» της Κίνας, ανέφερε το tweet.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η εν λόγω κίνηση του Πεκίνου θα είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία, καθώς οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει τους διορισμούς στο κορυφαίο όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου το οποίο είναι υπεύθυνο για την επίλυση εμπορικών διαφορών, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες διαμάχες δεν διευθετούνται ποτέ.
Τον Οκτώβριο το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια σειρά από νέους κανονισμούς με σκοπό να θέσει περιορισμούς στην πρόσβαση της Κίνας σε υψηλή τεχνολογία και εξοπλισμό κατασκευής τσιπ.
Οι νέοι αμερικανικοί κανονισμοί εμποδίζουν μεταξύ των άλλων τις εξαγωγές τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένων τσιπ στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης